Tomáš Podvín
7. října 2015 • 13:18

Kde chce Slavia lovit posily? Z druhé ligy ve Španělsku i na Balkáně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S novými vlastníky a vedením má pražská Slavia velké plány. Hned v zimě se zaměří na vylepšení kádru. „Chtěli bychom hrát na jaře lépe než teď a k tomu budeme potřebovat posily,“ řekl minoritní vlastník klubu a jeho nový prezident Jiří Šimáně. Slavia hodlá nové hráče hledat i v zahraničí.



Slavia zřídila speciální sportovní radu, která bude za příchody i odchody hráčů zodpovídat. Do ní patří sportovní ředitel Josef Jinoch, trenér Dušan Uhrin mladší, generální ředitel David Trunda a nově příchozí manažer Mládežnické akademie Jiří Plíšek, hlavní skaut Jakub Dovalil a Vladimír Šmicer. „Každý podpis bude analyzován, určitě to nebude tak, že někdo někomu něco řekl,“ tvrdil Šimáně.

Kromě českých fotbalistů se Slavia hodlá poohlédnout po posilách v zahraničí. „Vidíme velký potenciál v zemích bývalé Jugoslávie. Nový manažer Mládežnické akademie Jiří Plíšek tam má skvělý přehled i svou akademii v Sarajevu,“ naznačil prezident pražského klubu.

„Chceme se podívat i do Španělska. Nedávno jsem sledoval zápas druhé španělské ligy a někteří hráči, které jsem viděl, by v naší lize patřili mezi nejlepší. Ve Španělsku kluby nemají moc peněz, takže tam hráčům příliš neplatí. Je šance je koupit,“ dodal.

Díky tomu, že majoritním vlastníkem klubu je čínská skupina CEFC, kterou v Česku zastupuje Jaroslav Tvrdík, mohou českou ligu obohatit i tamní fotbalisté. „Čínští hráči jsou pro nás hodně důležití i kvůli partnerům. V tuto chvíli to na to nevypadá, ale v dohledné době může být Čína dobrým zdrojem fotbalistů pro českou ligu,“ potvrdil Šimáně. Navíc plánuje Slavia spolupracovat i s fotbalovou akademií v Šanghaji, to bude mít na starost hlavní skaut Jakub Dovalil.

Na kolik posil se tedy fanoušci Slavie mohou v zimě těšit? „Na papíře máme asi patnáct jmen. Reálně bychom mohli přivést dva, tři až čtyři hráče, kteří by náš tým hodně posílili,“ prozradil Šimáně. „Klub posily potřebuje. Budeme na tom intenzivně pracovat, i když to nebude snadné,“ dodal.

Tvrdík fanoušky ujistil, že finanční prostředky nebudou problém. „Nechceme plýtvat penězi, na tom jsme se shodli. Ale prostředky na to, abychom hráli evropské poháry a za dva roky bojovali o mistrovský titul, mít budeme,“ řekl.

„Nová“ Slavia plánuje posily, už v zimě chce dva až čtyři nové hráče
Video se připravuje ...

Chtějí až čtyři nová hřiště

Velkou prioritou pro nový management klubu je v tuto chvíli kromě posil slávistická mládež. „První mužstvo je výkladní skříň, ale hodně se chceme zaměřit na vybudování akademie. K tomu potřebujeme zlepšit infrastrukturu v Edenu a také dostavět areál na Xaverově,“ řekl sportovní ředitel Josef Jinoch.

„Chtěl bych z mládežnických týmů vytáhnout ty nejlepší. A chceme tam mít hráče, kteří budou pravidelně nastupovat za reprezentaci,“ dodal k tématu trenér Dušan Uhrin.

„Potřebujeme tak tři až čtyři nová hřiště, to je trochu problém, možná něco koupíme. Je potřeba doladit i další věci jako vybavení pro mládež. Nebude to určitě lehké, ale věříme, že to postupně zvládneme,“ zakončil prezident Šimáně.

KDO JE KDO VE VEDENÍ SLAVIE

Prezident klubu: Jiří Šimáně
Představenstvo klubu: Jiří Šimáně (předseda), Petr Boháč (finanční ředitel), David Trunda (generální ředitel), Tomáš Syrovátka
Dozorčí rada: Čchan Čchao-tuo (předseda, prezident majoritního vlastníka CEFC), Jaroslav Tvrdík, Vladimír Šmicer
Sportovní rada: David Trunda (generální ředitel), Josef Jinoch (sportovní ředitel), Dušan Uhrin (trenér A týmu), Jakub Dovalil (hlavní skaut), Jiří Plíšek (šéf akademie), Vladimír Šmicer

Prezident Slavie Jiří Šimáně s členem dozorčí rada Jaroslavem Tvrdíkem
Prezident Slavie Jiří Šimáně s členem dozorčí rada Jaroslavem Tvrdíkem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud