Jan Vacek
7. prosince 2016 • 13:46

Vrba a trenérské námluvy se Spartou? Harakiri v přímém přenosu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určitě nebudu jediný, komu tohle spojení vyrazilo dech. Sparta a Pavel Vrba. To, co působí zcela nepředstavitelně, se možná už v následujících dnech začne dojednávat v kancelářích letenského klubu. Poté, co klub ukončil jednání s vysněným koučem Jindřichem Trpišovským, začíná oťukávat případnou dostupnost bývalého trenéra národního týmu, byť tuto variantu stále bere jako druhou v pořadí. V mých očích každopádně do takového projektu nemůže ani jedna strana jít. Pokud by se tak skutečně stalo, může to skončit obrovským fiaskem.



Začněme u Pavla Vrby. U trenéra, který stojí za úžasným vzestupem Viktorie Plzeň, mistrovskými tituly i účastmi v Lize mistrů. To je samo o sobě skvělá vizitka. Ovšem ne v případě, že se nyní vydáte trénovat úhlavního rivala Západočechů. Sparťanští fanoušci Vrbu v lásce rozhodně nemají.

Po vystoupení na mistrovství v Evropy a následném útěku od reprezentace si zkušený kouč proti sobě poštval i další příznivce napříč republikou. Auru dokonalého kouče už nad sebou 53letý odborník nemá. Jisté je, že ochozy na Letné by Vrbu nepřijaly.

Pak je tu sportovní stránka věci. Sparta není v kdovíjaké kondici. Po podzimu ztrácí na Plzeň i Slavii, navíc ji ničila velká marodka. Většina hráčů se sice během zimní přestávky dá dohromady, nad jejich stavem přesto může stále viset otazník. Vrba by rozhodně nevstupoval do klidných vod.

Především ovšem nelze pominout faktor jménem David Holoubek. Fanoušky uctívaný kouč, který zaujal svou bezprostředností a otevřeností. Se Spartou navíc prolétl základní skupinou Evropské ligy se čtyřmi výhrami, v kritickém momentu si naložil letenský tým na záda a vyvedl ho z nejhlubších stok. Přebírat mužstvo po někom takovém, to rozhodně není vysněná startovací pozice.

Ani ze strany Sparty tohle řešení příliš nemá logiku. Když pomineme, že Vrba je odborně a především charakterově zcela odlišný od Trpišovského, o kterého Letenští dlouho usilovali, znovu se dostáváme k Holoubkovi. Co by s ním bylo? Je téměř vyloučené, že by mohlo spojení s Vrbou fungovat.

Mladý kouč několikrát zopakoval, že chce mít na první tým velký vliv. To by zcela jistě neměl, Vrba totiž nepatří mezi kouče, kteří by si nechali do své práce příliš mluvit. Navíc by si chtěl přivést své spolupracovníky. Třeba Dušana Fitzela, jenž má ve fotbalovém prostředí rozporuplnou pověst. A aby nyní Sparta Holoubka od A-týmu odstavovala, to je téměř nepředstavitelné.

Až příští dny odhalí, jestli nabere jednání klubu s Vrbou nějaké reálnější kontury. V mých očích ovšem Sparta přehlíží variantu, kterou má přímo pod nosem. Holoubek je jejím mužem. Nikdo vhodnější pro ni v tuhle chvíli neexistuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud