Pavel Bárta
21. února 2017 • 07:00

Pöpperleho zkratu se dalo předejít, disciplinárka řeší problémy za rozhodčí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě si můžou oddechnout, návrat trenéra brankářů Petra Přikryla, případně šéfa klubu Petra Břízy mezi tyče není třeba. Ne, v žádném případě nechci zlehčovat ani omlouvat to, čeho se Tomáš Pöpperle v neděli dopustil. Jeho zkrat mohl mít mnohem horší následky. Takhle si Leoš Čermák do novin povzdechnul, jak je rád, že nepřišel o zuby, a jelo se dál. Po úderu od gólmana Sparty se taky držel za pusu, přitom Pöpperle ho koncem hole trefil úplně jinam...



Tři zápasy pro Pöpperleho jsou přiměřený trest. Jedná se o horní hranici základní sazby a on není žádný recidivista. I když se ovládnout měl. Leoš Čermák však známá firma je. A rozhodčí to vědí. Kdyby chránili gólmana, jak mají, a zapískali minimálně postavení hráče v brankovišti, ošklivému incidentu se dalo předejít.

Brněnský kapitán Pöpperleho atakoval, při troše vůle ho zalehnout nemusel, dokonce se mu mohl vyhnout. A nejspíš to ještě celé přihrál. Stejné extraligové kolo navíc nabídlo jeden příklad ke srovnání. Ve stejnou dobu hrály Vítkovice v Plzni. Domácí Jan Schleiss dostal za mnohem mírnější strčení do Patrika Bartošáka dvouminutový trest za napadení. Strhla se pak mela, ale to bylo taky všechno.

Sparta - Kometa Brno: Totální zkrat Pöpperleho! Čermáka přetáhl hokejkou a v zápase dohrál
Video se připravuje ...

Vypjatý duel, pocit křivdy, že rozhodčí nepřerušili hru a nic netrestají, do toho zjištění, že to byl právě Čermák. V Pöpperlem se to nakupilo, neudržel se. Přestřelil a hodně. Nevypadal, že chce zamést smetí, co mu u branky přistálo. Podíval se a bodnul tak, aby to bolelo. Jenže každý se nedokáže útočníkovi vysmát a poslat ho do horoucích pekel. A tak se mohl smát Čermák. Vyváznul z toho velmi lehce.

Extraligová disciplinárka velmi často musí napravovat to, co způsobili rozhodčí. Něco posoudí chybně, stane se malér a komise následně musí řešit problémy za ně, protože oni to na ledě nezvládli. V podstatě tím musí suplovat jejich práci a nějak si s tím poradit. I Pöpperleho útok na Čermáka byl důsledkem chyby rozhodčích. Všechno začalo u toho, že hráč nedovoleně atakoval brankáře a oni nechránili toho, kterého chránit měli. Kdyby včas zasáhli, dalo se předejít všemu, co následovalo.

Ve verdiktech vynesených disciplinární komisí v čele s šerifem Karlem Holým se jeden občas taky úplně nevyzná. Nicméně není to zdaleka poprvé, co chybující rozhodčí hodili zodpovědnost na ni. Ve finále to pak vypadá, jako by všechno měla rozmotávat ona, i když to tak být nemá. Veškerá pozornost, emoce a hněv se odvedou jejím směrem. Mohlo to dopadnout různě, naštěstí se nic nestalo. Příště se už ale něco stát může.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud