Radko Gudas
27. března 2017 • 23:15

Chceme do play off, naděje umírá poslední. Osobně se mi sezona docela povedla

Autor: Radko Gudas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máme za sebou poslední trip základní části. Winnipeg, Minnesota, Columbus, Pittsburgh, tyhle zápasy určí, jak na tom budeme. Pořád máme šanci na play off, zbývá osm zápasů. Tlačí se tam dost týmů, dařilo se Torontu, Tampě, naše ztráta na postup je při dvoubodovém systému velká. Ale nemakali jsme celý rok, abychom to několik zápasů do konce vzdali.



Všichni kluci, co v mužstvu jsou, vědí, o co jde a co to obnáší. Proto jsou v týmu a v téhle lize. Proto nikdo najednou nedá všanc to, o co se pereme tak dlouho. Konec sezony takhle hektický bývá, jde do tuhého. Pořád ještě je čas.

Chceme do play off a všichni ostatní taky. Naděje umírá poslední. Nehodláme to zabalit, když šance prostě pořád žije.

Nedokážu říct, kde se to zkomplikovalo. Ale přestali jsme dávat góly. Ze začátku nebyl problém, potom nám to tam přestalo padat.

A to nás sráželo. Začali jsme kolem Vánoc i víc prohrávat, a to nás potopilo, od té doby jsme se z toho nedokázali vzpamatovat. Určitě nám chybělo i nějaké to štěstí. Při odrazech, tečích, odskakování puků. Ale vymlouvat se nemůžeme. Dáme do toho všechno, aby se to ještě povedlo.

Beru to takhle zeširoka, abych vysvětlil, jak je to s námi a účastí na mistrovství světa. Samozřejmě už se mě na to občas někdo ptá. Ale není to tak, že bychom se o šampionátu s klukama v jednom kuse bavili a probírali, co a jak. V NHL jsme pořád ve hře, máme šanci se do play off dostat, soustředíme se na hokej v lize. Vím, že možnost hrát na šampionátu tam je, pokud bychom nepostoupili. Ovšem do konce základní části zbývají ještě dva týdny, což je taky spousta času.

Zájem o MS bych měl

Už jsme dokonce mluvili s lidmi od nároďáku, se mnou se spojil Pepíno Jandač. Chtěl se ujistit, jak jsem na tom zdravotně a fyzicky. Jestli bych případně měl zájem. Oťukával mě, ale všechno to bylo předběžné. Cítím se dobře, sezona se mně osobně docela povedla. Musím to zaklepat. Myslím, že jsem to vzal správným směrem, v létě dělal správné věci a jsem rád, že se tvrdá práce vyplatila. Jsem spokojený se svým výkonem, ten týmový bohužel takový není.

Povídalo se, že Michal Neuvirth z Flyers odejde. Tyhle drby se šíří pořád. Před uzávěrkou přestupů se mluvilo o Edmontonu, zájem měly ještě asi čtyři další týmy, což se vůbec nedivím. Když Michal nastoupil, chytal super. Šlo o týmy, které se do play off stoprocentně dostanou, ale jsem rád, že se nakonec dohodli na další smlouvě a on zůstane. Philadelphia ho určitě potřebuje. A tak jsme dál v jednom týmu, taky spolu bydlíme dál v baráku. S mojí ségrou čekají rodinu, takže sestřenice, bratránkové budou hezky u sebe. Jako kdybychom se nastěhovali k nám do Berouna.

Jestli bychom i na šampionát jeli s Michalem oba nebo dokonce jako svatá trojice ještě s Vorasem, to teď nemůžu odhadnout. Bylo by to zajímavé. Uvidíme, jak budou chtít národní mužstvo postavit, koho by povolali, koho ne. Nás se jen ptali, jaký na to máme názor, jak se na to tváříme. Přece jen ještě zbývá sedm zápasů do konce sezony, stát se toho může spoustu. Přišel jsem o Světový pohár i minulé mistrovství světa, což je taky jeden z důvodů, proč zájem mám. Uvidíme, jak se to vyvine, kdyby byl od nich zájem, určitě bych ho měl taky.

Vedle toho vnímám vývoj kolem olympiády. Jsem jedním ze zástupců týmu v hráčské asociaci, který má tyhle záležitosti na starost. Postoj majitelů mi přijde trošku smutný. Bettman sám mluvil o tom, že by chtěli expandovat do Asie, a teď brání, abychom tam na olympiádě vůbec mohli hrát. Trošku to nedává smysl, nicméně během příštích pár let máme uzavřít novou kolektivní smlouvu.

Takže je to z jejich strany taky hra o to, aby hráči povolili, aby na olympiády mohli jezdit. Snaží se to uhrát takhle. Kdyby to nešlo, zbýval by nám jen Světový pohár, pokud by se hrál, nebo mistrovství světa. A na to každý taky nemůže. Přijít o olympiádu by byla hrozná škoda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud