Richard Šíma
5. června 2015 • 12:19

Chystaný konec Frňky v Baníku? Jen změna trenéra nestačí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekněme si rovnou, že chystané odvolání trenéra Frňky není důsledkem toho, že by vedení Baníku pochopilo situaci. Tento akt, k němuž se nyní schyluje, je důsledkem ochoty managementu klubu přiznat hrubou chybu, kterou v zimě spáchalo.



Že se akce Frňka hrubě nepovedla, muselo být manažerům slezského klubu jasné když ne už v polovině jara, tak rozhodně několik kol před jeho koncem. Jenže síla postavit se k věci čelem dlouho chyběla. Za normálních okolností by totiž Frňka jaro v Baníku ani nedokončil.

Teď tedy, pokud ještě nedojde k nějakému zvratu, skončí, ale to je pouze první krok. Tím druhým by mělo být jednoznačné přijetí zodpovědnosti těch, kteří tento nesmyslný kousek vymysleli a na podzim dobře fungující Baník nekompetentním zásahem rozbili.

Třetím nezbytným krokem je angažování schopného a silného sportovního ředitele. Dušan Vrťo, o němž se mluví, by jím mohl být, ale je otázkou, zda se mu do současného Baníku bude vůbec chtít.

A čtvrtým nezbytným krokem na cestě za vzestupem klubu, pomineme-li ekonomickou stránku věci, je nutný odchod nekompetentních lidí z vedení klubu. Je jich tam, ať už oficiálně či skrytě, hned několik.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud