Richard Šíma
5. června 2015 • 09:55

Baník chystá změnu trenéra. Frňka skončí, laso dostal Korytář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník se chystá vyměnit trenéra. Místo nezkušeného Petra Frňky, jenž v zimě překvapivě nahradil Martina Svědíka a Radomíra Korytáře, by měl mužstvo převzít právě druhý jmenovaný z úspěšné dvojice. Pod Frňkou uhrál Baník na jaře pouhých jedenáct bodů proti dvaadvaceti podzimním.



Klíčová schůzka mezi Radomírem Korytářem a Petrem Šafarčíkem, majitelem Baníku Ostrava, se má uskutečnit v nejbližších dnech, možná už dnes. Pokud se oba dohodnou na spolupráci, vrátí se Korytář, nyní kouč ostravské juniorky, do funkce trenéra Baníku, kterou vykonával spolu s Martinem Svědíkem před nástupem Petra Frňky.

Na Bazalech nikdo nic nekomentuje. Šafarčík se ještě před několika dny dokonce dušoval, že Frňka odvolán nebude. A to navzdory jarnímu propadáku - tým nasbíral pouhých jedenáct bodů. „Dokud budu zaměstnán, budu normálně dál pracovat a připravovat tým pro příští sezonu,“ prohlásil Frňka před několika dny. Včera nezvedal svůj telefon.

Mlčí také Baník. „Ke zhodnocení uplynulé sezony a k dalším záležitostem se vyjádříme příští týden,“ sdělila stručně Regina Jandová, tisková mluvčí klubu. Ačkoliv se v zákulisí skloňuje i jméno Jindřicha Trpišovského, nejblíže k tomu, aby se stal Frňkovým nástupcem, má Korytář. „Nechci to nijak komentovat, nezlobte se,“ řekl k věci stále ještě trenér juniorky Baníku.

Ostrava - Dukla: Choreo fanoušků Baníku na rozloučenou s Bazaly
Video se připravuje ...

Korytář působil jako Svědíkův parťák v Baníku od podzimu roku 2013, kdy zemřel Erich Cviertna. Právě on tvořil se Svědíkem původní trenérský tandem v Baníku.

Stejně jako jeho kolega ani Korytář nebyl v té době držitelem trenérské profilicence, proto byl oficiálním hlavním trenérem Baníku Tomáš Bernady. Tým však vedli Svědík s Korytářem a na podzim minulé sezony vytáhli Baník až na čtvrté místo tabulky.

Sbohem, Bazaly. Fanoušci Baníku naposledy pochodují ke slavnému stadionu
Video se připravuje ...

Skončili nakonec pátí, což byl nečekaný úspěch, vedení klub však přesto sáhlo k výměně, která byla, jak se ukázalo, už dlouho připravovaná. Přišel Frňka, kádr opustili stopeři Jan Baránek, Patrizio Stronati a záložník Ján Greguš a Baník se propadl na konečné třinácté místo ligové tabulky.

Korytář se Svědíkem mezitím dostudovali licenci, a když se Svědík vrátil z Dinama Minsk, kde působil jako asistent Dušana Uhrina, zdálo se, že by oba bývalí kolegové mohli zase spolupracovat. Spekulovalo se o jejich možném společném angažmá v Liberci. Korytáře teď ale klub láká k návratu na lavičku. Pokud se Svědík stane trenérem Slovanu, zamíří na sever Čech za těchto okolností sám.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Dukla 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud