Stanislav Hrabě
20. května 2015 • 05:00

Příští Čechova destinace? Sladká Francie je nejlepší řešení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když přestoupí do Arsenalu, fanoušci Chelsea mu to dají patřičně sežrat. Do Manchesteru United by to bylo snad ještě horší. Vlastně jakýkoli přesun české brankářské legendy Petra Čecha po britských ostrovech je z tohoto důvodu choulostivý. Ale řešení tu je – návrat do Francie. Do země, kde si udělal velké jméno a rozletěl se k báječné kariéře.



Nebyl by to ústup ze slávy, klub Paris Saint-Germain, mistr Francie, který v osmifinále vyřadil v Lize mistrů právě Chelsea, je velice dobrá značka. Platí velkoryse a rovněž ambice jsou obrovské.

A navíc dosavadní strážce jeho branky italský reprezentant Salvatore Sirigu nepatří mezi opěvované hvězdy, nikdy nebyl označován za velkou oporu. Šestatřicetiletý Nicolas Duchez sice o rok prodloužil, ale na pozici náhradníka si až náramně zvykl. Mladý Alphonse Aureola, mistr světa do 20 let, se sice z hostování v korsické Bastii vrátí, ale hned má být zapůjčen jinému zájemci.

Co tedy Čechovi překáží? Klubové ambice bezbřehé, peníze pěkné, jazyk umí, místní ho mají rádi, konkurence odstrčitelná. A vyměnit Londýn za Paříž? To přece také nepřestavuje velká muka. Spojení s Paris Saint-Germain nemá chybu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud