Stanislav Hrabě
15. června 2016 • 21:50

Ambiciózní Slavia znovu posílila kádr: Kdo rychle bere, dvakrát bere

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia Praha už představila pět letních posil. Z rumunského FC Botosani přišel kamerunský stoper Michael Ngadeu Ngadjui, z Mladé Boleslavi po skončení smlouvy bosenský záložník Jasmin Ščuk, kontrakt podepsal i slovenský reprezentant Dušan Švento, jenž je nyní ve výběru trenéra Jána Kozáka na mistrovství Evropy 2016 ve Francii.



Do přípravy se začátkem týdne připojili turkmenský ofenzivní záložník Ruslav Mingazov, jenž přichází z Jablonce, a Mick van Buren, holandský útočník z dánského Esbjergu. K tomu je třeba připočíst hráče, kteří se vrátili z hostování.

Pozvednou nové tváře úroveň mužstva? To se teprve ukáže, jenom úspěšné posily nedělá ani slavný Manchester City, jak říká skaut anglického klubu Jan Říčka, bývalý sportovní ředitel Slavie Praha. Chce to čas, než si nově složené mužstvo sedne.

Do opor by se měli naopak už rozvinout zimní úlovky Jiří Pavlenka, Josef Hušbauer, Muris Mešanovič, Jan Bořil, Jaroslav Mihalík nebo Antonín Barák. Někteří už ostatně naznačili, že jejich angažování má smysl a půl roku by mělo na jejich adaptaci stačit.

Uznání však letí do Edenu za to, s jakou rychlostí nové posily byly dokončeny. Zatímco v jiných klubech se teprve schází hráči po dovolených, Slavia šturmuje, 2. předkolo Evropské ligy ji nutí spěchat.

To, že má trenér Dušan Uhrin mladší k dispozici vylepšený kádr už na úvod přípravy ještě před zahraničním soustředěním, je výsledkem profesionální práce. Nemluvilo se, makalo.

Slavia první díl obnoveného vstupu na evropská kolbiště zvládla. 

   
 
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud