Zdeněk Janda
17. března 2015 • 13:53

Růžička koučem reprezentace i klubu? Ano. Ale ne Omsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentace a klub? U Vladimíra Růžičky nic nového, pod tímto modelem už slavil dva tituly mistrů světa. V obou případech byl zároveň ve Slavii a nedá se říct, že by národní tým šidil. Naopak. Jeho kouzlo je v citu při koučinku. V intuici.



A když nestojíte na střídačce, ztrácíte to. Proto je logické, že hokejový svaz přistoupil na jeho podmínku. Svazový boss Tomáš Král tímto dal hokejové veřejnosti (a tím i dalším trenérům) jasný vzkaz, že momentálně o nikom lepším než o kapitánovi olympijských šampionů z Nagana neví.

Pokud bude Růžička kloubit elitní výběr s Chomutovem (v němž už víceméně naplno funguje i teď, i když nestojí na střídačce), bude to O. K. Pro kouče prospěšné. Jenže co když se skutečně nechá zlanařit ruským Omskem? Obávám se, že tohle sousto by i pro něj bylo až moc. Je to hokejový fanatik, to ano, ale sibiřská mise pro něj bude nová, neprobádaná zkušenost. KHL je specifická. Nevyzpytatelná. Stejně jako její bossové, kteří něco slíbí, ale pak je všechno jinak.

Člověk nemůže mít všechno, to je jasné. Úspěšný kouč má reprezentaci. Chuť na KHL by si měl mezitím ještě nechat zajít. Je natolik dobrým trenérem, že se mu ozvou i později.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud