21. prosince 2015 • 09:19

Davis po infúzích dotáhl New Orleans k výhře v Denveru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anthony Davis byl strůjcem nedělního vítězství basketbalistů New Orleans v Denveru 130:125, ačkoliv vůbec nebylo jisté, zda kvůli nemoci do zápasu nastoupí. Nakonec před utkáním podstoupil dvě nitrožilní infuze a poté odehrál svoji nejlepší čtvrtinu v kariéře. Do druhé a třetí části však nezasáhl, podstoupil další dvě infúze a vrátil se až osm a půl minuty před koncem. S ním na hřišti dokázali Pelicans otočit vývoj zápasu.



Celkem Davis stihl dát 27 bodů a připsal si šest doskoků a čtyři bloky. V první periodě si zlepšil osobní rekord, když za jediné hrací období dal 19 bodů.

"Hrál skvěle. Předvedl skvělý start a skvělý finiš. Nečekali jsme, že se ještě vrátí, ale nakonec přišel a byl u důležitých akcí," pochválil spoluhráče Eric Gordon. Sám dal 20 bodů, po 21 přidali Jrue Holiday a Tyreke Evans, který také doskočil deset míčů.

Nejlepším domácím hráčem byl s 32 body, 10 doskoky a šesti asistencemi náhradník Will Barton. Nuggets měli stejně jako soupeř šest střelců s dvouciferným výkonem, ale trenér Michael Malone se na hráče zlobil za práci v obraně. "Trapné. Takhle se to dá říct. Když dovolíte 130 bodů, když v každé čtvrtce dostanete přes třicet... Pro to není omluva," řekl.

Nejtěsnější utkání nedělního programu NBA rozhodl trojkou v poslední minutě Kyle Korver. Jeho Atlanta zvítězila na hřišti Orlanda 103:100. Korver dal v poslední čtvrtině třináct ze svých 19 bodů.

Cleveland v pohodě přehrál nejhorší tým soutěže Philadelphii 108:86. Poprvé v sezoně v dresu Cavaliers nastoupil rozehrávač Kyrie Irving, který se zranil v červnové finálové sérii proti Golden State. Při premiéře stihl dát 12 bodů za 17 minut na hřišti.

Miami porazilo Portland 116:109, přestože ve třetí čtvrtině dostalo čtyři technické chyby v rychlém sledu. Sám Goran Dragič dostal dvě, a tak musel odejít do kabin. Heat vedl s 29 body Chris Bosh. Trail Blazers nestačilo 32 bodů a devět asistencí Damiana Lillarda.

Výsledky:

Brooklyn - Minnesota 85:100, Cleveland - Philadelphia 108:86, Denver - New Orleans 125:130, Miami - Portland 116:109, Orlando - Atlanta 100:103, Phoenix - Milwaukee 95:101, Toronto - Sacramento 94:104.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud