3. července 2017 • 14:10

Rozruch na Tour! Tým Sky to schytal za výstupky, pravidla ale neporušil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský cyklistický tým Sky vzbudil na Tour de France při sobotní časovce rozruch kombinézami, které podle některých rivalů mohly být v rozporu s pravidly. Trojnásobný vítěz slavného závodu Chris Froome a spol. měli na bílém dresu na ramenou a pažích vyvýšené tečky zlepšující aerodynamiku.



Jezdci Sky deštivé časovce v Düsseldorfu dominovali. V první osmičce se umístili čtyři, přičemž nejrychlejší Geraint Thomas bude hájit žlutý dres i v dnešní třetí etapě. Na možné porušení pravidel upozornil například kouč francouzské stáje FDJ Fred Grappe.

"Zlepšuje to aerodynamiku a předpisy to zakazují," postěžoval si Grappe. "Podle studií se výhoda odhaduje na čtyři až sedm procent. A to je skutečně hodně," doplnil.

V hromadné srážce ve druhé etapě Tour de France upadl i Chris Froome
V hromadné srážce ve druhé etapě Tour de France upadl i Chris Froome

Zástupci Sky argumentují, že žádné nepovolené prvky na kombinézu nepřidali, že se jedná o součást dresu. "Bylo to ověřeno. Nebudeme přece riskovat podvod i to, že všechno ztratíme první den. Pravidla dodržujeme," reagoval sportovní ředitel Nicolas Portal.

Za pravdu mu dala jury závodu. "Jsou upevněné přímo v materiálu, z něhož jsou kombinézy, takže se o porušení pravidel nejedná. Rozumím rozhořčení ostatních týmů, ale v tuhle chvíli to zakázat nemůžeme," řekl ředitel jury Tour de France Philip Marien.

Časovka se ve 104. ročníku pojede ještě v předposlední den 22. července v Marseille.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud