30. března 2014 • 12:14

Biker Hynek vyhrál při svém debutu Cape Epic, Raboň byl druhý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Biker Kristián Hynek vyhrál při svém premiérovém startu extrémní etapový závod dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice. S německým parterem Robertem Mennenem uhájili vedení i v dnešní poslední sedmé etapě a druhého Františka Raboně se čtyřnásobným vítězem podniku Švýcarem Christophem Sauserem porazili o více než deset minut.



Hynek, jenž plánovaný loňský debut zmeškal kvůli zdravotním problémům, tak navázal na triumf olympijského šampiona Jaroslava Kulhavého, který v minulém roce vytvořil úspěšný pár se Sauserem. K titulu maratonského mistra Evropy a majitele bronzu z mistrovství světa tak třiatřicetiletý biker přidal další cennou trofej.

Do čela průběžného pořadí se Hynek s Mennenem dostali po třetí etapě a vedení už nepustili. V dnešní závěrečné etapě náskok jen kontrolovali a dojeli na osmém místě.

Raboň se Sauserem spurtovali v těsném dojezdu o tři desetiny sekundy před nimi na dělené šesté příčce. Nejrychleji zvládli závěrečnou 69 kilometrů dlouhou etapu domácí Matthys Beukes a Gert Heyns.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud