13. ledna 2016 • 12:19

NFL se po 21 letech vrací do Los Angeles, stěhují se Rams

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální liga amerického fotbalu NFL po jednadvaceti letech opět míří do Los Angeles, do svého bývalého působiště se vrací tým Rams, který od roku 1995 působil v St. Louis. To přišlo už o svůj druhý tým NFL v historii.



NFL se v posledních letech usilovně snažila znovu zakořenit svůj produkt na velkém mediálním a marketingovém trhu v Los Angeles. Teď se to podařilo. Vlastníci NFL schválili poměrem hlasů 30:2 přesun týmu Rams ze St. Louis.

„Vlastníci NFL schválili návrat Los Angeles Rams od sezony 2016,“ oznámil Roger Goodell, komisionář NFL.

Pro Rams vyroste v roce 2019 nový stadion na předměstí Los Angeles v Inglewoodu. Jejich dočasné působiště zatím nebylo oznámeno, pravděpodobně to ale bude L.A. Memorial Coliseum, bývalé působiště týmu Los Angeles Raiders.

Současný přesun je prvním stěhováním klubu v NFL od roku 1997, kdy Houston Oilers zamířili do Nashvillu, kde v současnosti působí jako Tennessee Titans. V blízké budoucnosti však můžou následovat další změny. Tým San Diego Chargers se může v příštím roce k Rams připojit s tím, že by oba týmy v budoucnosti hrály na stejném stadionu.

Ke stěhování do Los Angeles měli blízko i Oakland Raiders, kteří už v Los Angeles působili v letech 1982 – 1994, nakonec se ale rozhodli pro projekt nového stadionu v Oaklandu. Pokud Raiders i Chargers opravdu zůstanou ve svých dosavadních působištích, NFL jim poskytne sto milionů dolarů jako podporu výstavby nových stadionů.

Návrat NFL do Los Angeles znamená smutek pro fanoušky amerického fotbalu v St. Louis, kteří už v roce 1988 přišli o tým Cardinals, který od té doby hraje v arizonském Phoenixu.

„Bude pro mě těžké říkat L.A. Rams,“ posteskl si bývalý quarterback Kurt Warner, který s Rams v roce 2000 vyhrál Super Bowl. „Když jsem byl v St. Louis, nemohl jsem si přát lepší fanoušky, komunitu, která podporovala tým. Věřím, že si St. Louis zaslouží profesionální tým a věřím, že ho v budoucnu znovu mít bude.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud