10. dubna 2016 • 18:00

Hejma z Eagles září. V extralize předvedl grandslam i homerun

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahoun Eagles Praha má ojedinělou formu. Matěj Hejma ve čtyřech utkáních domácí baseballové extraligy zaznamenal čtyři homeruny. V tom sobotním si ještě připsal grandslam, tedy homerun při plně obsazených metách. „Myslím, že mi prospěla zkušenost z Mexika, kdy na mě házeli profíci z MLB,“ říká 25letý pálkař krčského týmu Eagles Praha.



Během druhého hracího víkendu extraligy došlo mezi Eagles Praha a Hrochy Brno k netradiční přestřelce, když utkání skončilo 23:13 pro domácí. Sedmi body se blýskl právě Matěj Hejma, když předvedl grandslam i homerun. „Utkání bylo naprosto ojedinělé, pálkaři obou týmů se intenzivně prosazovali. Na baseball je výsledek hodně divoký, spíše připomíná házenou,“ dodal Hejma.

V prvním sobotním utkání přitom Eagles Praha podlehli Hrochům Brno 4:5. V páté směně druhého zápasu už prohrávali 5:10, poté se baseballisté z Krče rozstříleli a v závěrečné sedmé směně předvedli dvanáct bodů.

„Věděli jsme, že budeme muset vytvářet na soupeře tlak pálkařsky. Měl jsem plán, soustředil jsem se na technické nadhozy a homeruny se povedly,“ tvrdil Hejma, který zaznamenal skvělý vstup do sezony, na kontě má už čtyři homeruny.

Hejmovi, který byl tři roky v nižších amerických soutěžích, prospěla zkušenost z Mexika. Tam v minulém měsíci sváděla česká reprezentace v rámci kvalifikace na World Baseball Classic boj s profesionály z MLB. Na Hejmu házeli hráči nadhozy o rychlosti 160 km/h. Přesto dal proti Mexiku homerun.

„To mě hodně posílilo a dodalo sebevědomí. V české extralize jsou rovněž kvalitní nadhazovači, vysílají zrádné technické nadhozy. Chci dát tolik homerunů, aby to dopomohlo Eagles k titulu,“ dodal Hejma, na kterého čekají v pátek Draci Brno.

Dařilo se obhájcům titulu z Kotlářky Praha, když vítězně zvládli dva zápasy s Technikou Brno. Tři prohry za víkend zaznamenali na Tempu Titans Praha, když nejprve v sobotu nezvládl pražský tým dvojzápas se Skokany Olomouc a v neděli Titans prohráli s Hrochy Brno 0:3.

Česká baseballová extraliga – 2. hrací víkend, neděle: Tempo Titans Praha – Hroši Brno 0:3, sobota: Tempo Titans Praha – Skokani Olomouc 6:8, Eagles Praha – Hroši Brno 4:5, Kotlářka Praha – Technika Brno 13:2, Eagles Praha – Hroši Brno 23:13, Kotlářka Praha – Technika Brno 7:5, Tempo Titans Praha – Skokani Olomouc 3:8, Draci Brno – Arrows Ostrava (odloženo kvůli dešti).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud