15. května 2016 • 22:13

Nadhazovač Červenka maže soupeře, v extralize zaznamenal 550. strikeout!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když hází, neprohrává. Marek Červenka je postrachem soupeřů. Nadhazovač Kotlářky Praha se zapsal do historických statistik, když o víkendu předvedl svůj 550. strikeout v základní části extraligy. Stalo se tak v první směně proti Skokanům Olomouc. Také díky němu se úřadující domácí mistři dostali na čelo extraligové tabulky. Na něm baseballisté pražského týmu vystřídali Draky Brno, kteří v sobotu prohráli derby s Hrochy Brno.



„Klukům se na pálce hodně dařilo, pak se hraje lépe, když je velký rozdíl a nadhazovač se může soustředit na svůj výkon,“ prohlásil Červenka, který soupeřům z Olomouce umožnil jeden úspěšný odpal a připsal si sedmou výhru ze sedmi odházených zápasů.

Opora Kotlářky Praha si přenesla formu z březnové kvalifikace na World Baseball Classic, kde úspěšně nadhazoval proti mexickým profesionálům při těsné prohře české reprezentace 1:2. „Určitě mi tenhle moment hodně pomohl, v české extralize si více věřím,“ dodal Červenka, který v letošní sezoně odházel své čtvrté kompletní utkání.

Jaký je Červenkův recept na úspěšný nadhoz? „Já hážu tak 135 km/h, jsem spíše technických nadhazovačem. Hodně sázím na rutinu, kterou dodržuji několik let. V pravidelných rytmech během týdne simuluji ostrý nadhoz a také dodržuji fyzickou přípravu a běhání,“ prozradil Červenka.

Ten má celkem pět typů nadhozů, kterými ničí soupeře. „První je fastball, tedy co největší rána. Poté nadhazuji fastball, který mírně uhýbá doprava. Další, třetí nadhoz, je pomalejší než fastball, přičemž má stejnou rotaci. Pak je to točka, která zahýbá před pálkařem. A na závěr mám v repertoáru nadhoz, který se netočí, ale ve vzduchu plave, takže pro pálkaře je těžké odhadnout trajektorii letu,“ prozradil Červenka.

První sobotní zápas vyhrála Kotlářka Praha 12:1, druhý úřadující domácí mistři vyhráli 11:5 a nedělní duel se Skokany Olomouc vyhrála opět Kotlářka 11:6, čímž se dostala před Draky Brno. Těm se nedařilo v městském derby, když prohráli v sobotu s Hrochy Brno 2:6. Všech šest bodů si domácí připsali v dohrávce osmé směny, v závěru Draci kontrovali pouze dvěma body.

„Udělali jsme čtyři chyby v jedné směně a soupeř toho dokázal využít. Pak už se šest bodů těžko stahuje,“ vysvětloval asistent trenéra Hynek Čapka pro Draci TV.

Neuvěřitelný obrat předvedli Tempo Titans Praha v zápase proti Arrows Ostrava. Ještě před dohrávkou deváté směny Tempo prohrávalo 4:9, ale pak pořádně zabralo, když utkání za stavu 8:9 rozhodl grandslamem Scott Mulhearn.

Baseballová extraliga, sobota: Hroši Brno - Draci Brno 6:2, Technika Brno - Eagles Praha 12:11, Technika Brno - Eagles Praha 4:8, Tempo Titans Praha - Arrows Ostrava 12:9, Tempo Titans Praha - Arrows Ostrava 0:10, Kotlářka Praha - Skokani Olomouc 12:1, Kotlářka Praha - Skokani Olomouc 11:5. Neděle: Kotlářka Praha - Skokani Olomouc 11:6.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud