29. května 2009 • 09:31

Mickelson: Má žena rakovinu překoná

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký golfista Phil Mickelson věří, že jeho manželka Amy překoná rakovinu prsu. Podle druhého hráče světového žebříčku prý lékaři nemoc objevili včas a je proto ji možné léčit.



"Pomáhá nám skvělý tým lékařů a věříme, že jsme na nemoc přišli včas. Nyní čekáme na výsledky testů, které nám pomohou stanovit další směr léčby," citovala dvojnásobného vítěze turnaje US Masters agentura Reuters.

Okamžitě poté, co lékaři rakovinu u jeho manželky objevili, Mickelson oznámil, že do odvolání nebude hrát. "Amy mě vždycky milovala a podporovala, vždycky jsem byl pro ni na prvním místě já a rodina. Proto je teď čas, aby na prvním místě byla ona a její zdraví. Postavíme se tomu společně," řekl osmatřicetiletý golfista o své o rok mladší ženě, se kterou má tři děti ve věku devět, sedm a šest let.

Podle Mickelsona jeho ženě pomohl i velký ohlas na její nemoc mezi ostatními golfisty a jejich manželkami. "Je velmi těžké popsat, co to pro nás znamená. Když jsme slyšeli, že PGA a manželky hráčů kvůli tomu na turnaji ve Fort Worthu organizují 'růžový den', plakali jsme. Je to tak neuvěřitelně pěkné gesto a nejen pro Amy, ale i pro dalších 200.000 žen, kterým ročně rakovinu prsu objeví," prohlásil.

Podporu Mickelsonově žene už dříve vyjádřil John Daly, který odehrál turnaj Evropské tour ve Wentworthu v růžových kalhotách. Rory Sabbatini pak v růžovém tričku vyhrál turnaj v americkém Irvingu, kde také většina hráčů nastoupila s růžovými stuhami na čepicích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud