1. června 2017 • 21:09

Vítězný vstup do domácího MS! Čeští hokejbalisté smetli Švýcary 6:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejbalisté vstoupili do domácího mistrovství světa v Pardubicích jednoznačnou výhrou nad Švýcarskem 6:0. Rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Dvě branky a jednu asistenci zaznamenal útočník Radim Štěpáník, brankář Lukáš Heczko udržel čisté konto.



Další zápas ve skupině A2 čeká svěřence trenéra Drahomíra Kadlece v pátek od 19:00 proti Itálii.

Švýcaři odolávali obhájcům bronzu podporovaných více než třemi tisíci diváky v Tipsport areně do deváté minuty. Skóre otevřel po spolupráci Špačka se Štěpáníkem Soukup, který zakončoval do odkryté branky.

Češi stupňovali tlak a za dvě minuty zvýšili. Slanec vyslal do úniku Pospíšila, který překonal gólmana Sidlera střelou na lapačku. Za 85 vteřin už to bylo 3:0, když z pravého kruhu zamířil přesně Štěpáník.

Na přelomu prvního a druhého dějství se Kadlecův výběr ubránil v prvním oslabení při Kubešově trestu. Češi se sice také v přesilovce neprosadili, ale ve 24. minutě už znovu udeřili. Po střele Bílého se trefil z dorážky Kubeš.

V závěru druhé patnáctiminutovky už domácí zužitkovali početní výhodu a po přihrávce Bílého zakončil snadno Benedikt. Když už se zdálo, že se ve třetí třetině skóre nezmění, propálil pět vteřin před koncem Sidlera ještě Štěpáník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud