iSport.cz
5. dubna 2017 • 04:56

Valachová v Overtimu: Koukalové gesto bylo silné, ale souhlasím s ním

Autor: iSport.cz, Lukáš Tomek
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbal jako rudý hadr pro ostatní kolektivní sporty, nepodaná ruka Gabriely Koukalové nebo fotbaloví rozhodčí ve fotbale. O tom všem byla řeč v prvním dílu pořadu Overtime, jehož hostem byla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.



Pokud chce kdokoliv ze sportovního prostředí Kateřinu Valachovou zaručeně rozzuřit, je na to jednoduchý recept. Stačí se „postarat“ o nějakou aféru či kauzu s korupčním nádechem. „Tohle mě hrozně vadilo už před tím, než jsem se stala ministryní zodpovědnou za sport a vidí mi to stále. Taková kauza totiž funguje jako kapka nafty v čisté vodě. A hází špatné světlo i na práci sportovců a všech dobrovolníků, kteří sportem žijí,“ prozradila Valachová.

V rozhovoru mluvila i o tom, jak se z tohoto důvodu snažila v minulém roce vést hovory i s předsedou fotbalové asociace Miroslavem Peltou . „Byly to takové hovory s Kateřinou. A oceňuji, jak fotbal na problémy kolem sudích zareagoval,“ řekla s úsměvem.

Valachová v Overtimu: Aféry, korupce? To mě ve sportu vždycky rozzuří!
Video se připravuje ...

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy také v rozhovoru pro pořad Overtime vysvětlovala, proč se při vyhlašování Fotbalisty roku zmínila o florbalu jako o zakázaném slovu ve fotbalové komunitě.

„Byla to nadsázka a malé rýpnutí. Ale nemyslela jsem to zle, naopak pozitivně. Sportovci o mně vědí, že jsem někdy trošku hubatá. A na druhou stranu je pravda, že florbal a florbalisti jsou vnímaní ostatními kolektivními sporty jako velká konkurence, která se zjevila v minulých letech,“ prozradila Valachová.

Zmínila se i o gestu Gabriely Koukalové , která při vyvrcholení sezony odmítla podat ruku šéfovi světového biatlonu Noru Bessebergovi. Důvod? Liknavost při řešení ruské dopingové kauzy. „Bylo to silné gesto, nebylo diplomatické, ale Gabriele rozumím. Na jejím místě bych se z lidského hlediska zachovala podobně čistě. Sportovci mají právo po funkcionářích žádat, aby nedovolili fackování poctivých,“ uzavřela první díl Valachová.

 

Články odjinud


Články odjinud