19. července 2009 • 18:21

Marušková je vicemistryní Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lenka Marušková se dnes v Osijeku stala vicemistryní Evropy ve střelbě ze sportovní pistole. V disciplíně, která jí před pěti lety přinesla životní úspěch v podobě olympijského stříbra z Atén, podlehla pouze zkušené Bulharce Marii Grozděvové.



Ta byla jedinou přemožitelkou Maruškové i tehdy v řecké metropoli.Čtyřiadvacetileté české střelkyni se příliš nepovedla první polovina kvalifikace, ale po položce s otočnými terči už byla třetí o jediný bod za Grozděvovou.

"Otočný terč se mi povedl parádně, 297 bodů je výborný výsledek," citoval Maruškovou server sport.cz.Grozděvové vyšlo fantasticky i finále, ve kterém jen dvakrát netrefila desítku, Marušková se druhým nejlepším finálovým nástřelem posunula na druhou pozici.

"Finále nebylo nijak excelentní. Umím i lepší," uvedla Marušková.Pro českou výpravu to znamená na šampionátu první cenný kov v olympijské disciplíně mezi seniory a pro Maruškovou nejlepší výsledek na ME mezi dospělými.

Z roku 2004 má sice v této disciplíně juniorský kontinentální titul, ale v seniorské kategorii bylo dosud jejím maximem třetí místo ve střelbě ze vzduchové pistole na letošním šampionátu v Praze.

"Tahle sezona patří k mým nejúspěšnějším po olympiádě v Aténách," dodala pistolářka, jež má letos na kontě i tři finálové účasti ve Světovém poháru včetně bronzu z Pekingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud