30. října 2008 • 11:04

Florbalisty čeká generálka na MS

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští florbalisté si otestují aktuální formu měsíc před domácím světovým šampionátem v Ostravě a Praze na turnaji Euro Floorball Tour ve finském Kuopiu.



Další ze série zápasů s nejsilnějšími týmy světa ze Švédska, Finska a Švýcarska od pátku do neděle naznačí trenéru Zdeňku Skružnému a jeho asistentům Davidu Zlatníkovi a Pasimu Tilanderovi, na čem ještě musí se svými svěřenci v závěrečné přípravě zapracovat.

"Budeme sledovat, jestli dosavadní příprava i po kondiční stránce byla úspěšná. V Tallinnu se nám potvrdilo, že fyzicky jsou hráči připravení výborně a můžeme se rovnat i finským hráčům, takže si to budeme chtít potvrdit," řekl ČTK Zlatník.

Na první akci této sezony v září v Tallinnu, kde hrálo i domácí Estonsko a Lotyšsko, podlehli čeští florbalisté Suomi 4:6.

Zápasy s týmy ze světové špičky v Kuopiu otestují i defenzivu, na které tým pracoval na říjnovém soustředění v Liberci. "Chceme si potvrdit, že obranná hra funguje, jak má. Případně musíme doladit chyby, které se tam vyskytnou," doplnil Zlatník.

"Určitě bychom chtěli, aby výsledek byl co nejlepší. Chceme tím pozvat lidi, aby jich přišlo co nejvíc na mistrovství světa. Je ale třeba říci, že případný úspěch, či neúspěch na této akci nepředestírá prakticky nic. Všechno rozhodující se bude dít na mistrovství světa."

Do turnaje vstoupí Češi v pátek proti Švédsku, o den později je čeká domácí Finsko a v neděli duel se Švýcarskem. "Švédskou soupisku znovu není třeba komentovat, jako vždy se dá říct jen to, že mají skvělý tým.

Finové jen trochu pozměnili obranu, jinak budou ve stejné sestavě jako na poslední akci v Estonsku. Švýcaři dorazí po týdenním soustředění, kde měli širší kádr, a není jisté, kdo bude přesně startovat v Kuopiu," prohlásil Zlatník.

Comeback do reprezentace po více než dvou letech čeká brankáře Tatranu Střešovice Tomáše Kafku. "S Tomášem byla jasná dohoda, že pokud na sobě znovu začne pracovat a prokáže odpovídající výkonnost, šanci bojovat o nominaci na domácí mistrovství světa dostane.

Obě podmínky splnil, proto jsme jej pozvali do Finska a podle jeho výkonu zvážíme nominaci. O dvě brankářská místa tak stále bojují čtyři gólmani," připomněl Zlatník vedle Kafky i Davida Rytycha, Jakuba Korába a Jana Baráka.

V jednadvacetičlenné nominaci je také devět krajánků ze Švýcarska a jeden nováček - obránce Jan Jelínek z Vítkovic. "Stále hledáme ideální složení obranných řad, proto chceme v defenzivě vyzkoušet ještě další varianty.

O svou velkou šanci si na posledním reprezentačním soustředění řekl juniorský vicemistr světa Honza Jelínek, kterého chceme vidět i v přímé konfrontaci se světovou špičkou," dodal Zlatník.

V Kuopiu budou hrát i čeští junioři, kteří v pátek nastoupí proti Švédsku, o den později proti Finsku a v neděli je čeká Švýcarsko.

Nominace:

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (SSK Future),

obránci: Daniel Folta, Jan Jelínek (oba 1. SC SSK Vítkovice), Milan Garčar (Tatran Střešovice), Tomáš Chrápek (FBC Ostrava), Aleš Jakůbek (Grasshoppers Curych/Švýc.), Lukáš Nesměrák (FBC Liberec), Štěpán Slaný (Sokol Mladá Boleslav), Tomáš Trnavský (Grünenmatt/Švýc.),

útočníci: Milan Fridrich, Martin Richter (oba Tatran Střešovice), Radim Cepek, Vojtěch Skalík (oba Rychenberg Winterthur/Švýc.), Pavel Kožušník (Torpedo Havířov), Petr Kožušník (Ad Astra Sarnen/Švýc.), Petr Novotný (Sokol Mladá Boleslav), Martin Ostřanský (Alligator Malans/Švýc.), Radek Sikora (Grünenmatt/Švýc.), Tomáš Sladký (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Aleš Zálesný (Tigers Langnau/Švýc.).
jip gi

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud