31. října 2008 • 17:44

Švédové deklasovali český výběr

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Čeští florbalisté prohráli na Euro Floorball Tour ve finském Kuopiu se Švédskem vysoko 3:11. Přesto v úvodu vedli nad favoritem 2:0. Pěti body za tři branky a dvě asistence se podílel na výhře Tří korunek Niklas Jihde.



Svěřenci trenéra Zdeňka Skružného inkasovali pětkrát v oslabení. Další zápas čeká český tým v sobotu od 18:00 s domácím Finskem.

Přitom čeští hráči se v sedmé minutě ujali dvoubrankového vedení. Nejdříve skóroval Ostřanský a za 28 sekund také Chrápek. Ještě v úvodní části ale snížil Andersson a v druhé třetině otočili výsledek na 4:2 pro vítěze všech dosavadních světových šampionátů Djurling, Jihde a Fischerström.

V 45. minutě ještě stihl snížit na rozdíl jediné branky Petr Kožušník, jenže pak Švédové sedmi góly český tým deklasovali. Na 5:3 zvýšil Bodén, potom využili Seveřané podruhé početní výhodu, když gólmana Kafku překonal Djurling.

Na rozdíl pěti gólů zvýšili ještě Andersson a Jihde a po Foltově vyloučení na pět minut a do konce utkání inkasovali Češi v oslabení ještě třikrát. Hattricky dovršili Djurling s Jihdem a 19 sekund před koncem upravil výsledek Johansson.

Folta dostal za tvrdý souboj u mantinelu v utkání červenou kartu číslo 3, nejvyšší možný trest ve florbale. Bude tak čekat na rozhodnutí disciplinární komise, kdy bude moci opět hrát.

"Nechci si stěžovat na rozhodčí, ale v závěru to nezvládli," řekl gólman Kafka, který se vrátil do reprezentace po více než dvou letech. Inkasoval jedenáctkrát, z toho pětkrát v oslabení, a připsal si 25 úspěšných zákroků. "Ze začátku zápasu jsme byl spokojený, tým mi pomohl," komentoval Kafka návrat.

Kouč Zdeněk Skružný si pochvaloval začátek zápasů, pak ale jeho tým na Švédy nestačil.

"Hráli jsme v první třetině ze zajištěné obrany a na brejky, které nám vyšly. Od druhé třetiny přidal soupeř na agresivitě, vysunul presink a dělal nám problémy. Po našem snížení na 3:4 soupeř zabral a přidal dva góly. Pak už to byl hlavně po Foltově vyloučení jiný zápas, přesilovky mají Švédové výborné," dodal Skružný.

Výsledek:
Česká republika - Švédsko 3:11 (2:1, 0:3, 1:7)
Branky a nahrávky: 7. Ostřanský (Pavel Kožušník), 7. Chrápek (Zálesný), 45. Petr Kožušník (Garčar) - 17. Andersson (Hagberg), 25. Djurling (Nilsson), 32. Jihde (Fischerström), 39. Fischerström (Jihde), 47. Bodén (Hagberg), 51. Djurling (Nilsson), 52. Andersson (Hagberg), 53. Jihde (Nilsson), 57. Jihde (Quist), 60. Djurling (Jihde), 60. Johansson (Carlsson).
Rozhodčí:
Alakare, Vilkki (oba Fin.).
Vyloučení: 2:0, navíc Folta (ČR) 5 min. a do konce utkání.
Využití: 0:5. Diváci: 205.

Finsko - Švýcarsko 10:3 (2:0, 3:1, 5:2)

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud