František Prachař
27. března 2011 • 05:00

Tyson se fotil s fanoušky: Úsměvy za balík

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo chtěl Mika Tysona, musel se vzdát Boženy Němcové. Neboli foto s legendárním boxerem za pětisetkorunovou bankovku, na níž je slavná česká spisovatelka vyobrazena. Bývalý slavný sportovec, který dnes v poledne ukončí čtyřdenní návštěvu Prahy, včera svolil k setkání s fanoušky. Jak je ale zvykem po celou dobu jeho pobytu v Česku, užil si ho jen ten, kdo mu zaplatil.



Mike Tyson si hrál s malými dětmi, třásl si rukou s muži a objímal ženy. Bývalý boxerský šampion v těžké váze byl milý společník. Během včerejšího fotografování s fanoušky, které bylo jeho poslední veřejnou akcí před dnešním odletem ze čtyřdenní návštěvy Prahy, ochotně svolil k mnoha pózám. Do hotelu Clarion ve Vysočanech, kde během pobytu v Česku bydlí, za ním přišla asi stovka obdivovatelů, kteří se s ním chtěli zvěčnit.



„Celou dobu, co je v Česku, má moc dobrou náladu, líbí se mu tady,“ uvedl Ladislav Kutil, promotér, který společně s kolegou Pavolem Muchou boxerskou ikonu do Prahy přivezli. „Jako jedni z mála na světě jsme Mika přesvědčili, aby vedl trénink pro veřejnost. Nikde to nedělá, proto to jeho tým celé natáčel a použije to v jednom dokumentu.“

Vše výše popsané ale nesouvisí s ochotou. Jde o dílo peněz. Akce Mike Tyson v Praze prý stojí 10 milionů korun. Muž, kterého kromě sportovních úspěchů proslavily i skandály, si nechá tvrdě zaplatit za každý krok i mluvené slovo. Jde o částky, které si nemůže dovolit každý. Najde se ale dost lidí, kteří jsou ochotni kvůli bývalé modle utrácet.



Například dva páteční tréninky sice byly pro veřejnost, ale účastníci museli utratit 10 tisíc korun. Včerejší focení stálo každého zájemce 500 korun. Kdo odevzdal peníze, byl poslán za modrou plentu, kde strávil zhruba minutu a následně ho vystřídal další ve frontě. Večer pak Mike Tyson zakončil prohlídkou historického centra Prahy a večeří v trojské pizzerii, jejíž majitel prý rovněž za vzácného hosta vysázel desetitisíce.

„Je to proto, že jde o tak slavného člověka. Já osobně tvrdím, že patří mezi deset nejvýznamnějších celebrit světa. Zná ho každý, proto si může dovolit nechat platit. Kdo o Tysona neměl zájem, tak ho ignoroval. My jsme nikoho nenutili, aby za něj utrácel. Například v Rusku se platí za fotku s ním i deset tisíc korun,“ tvrdil Mucha, jenž dnes s celým týmem doprovodí „Železného Mika“ na letiště. Spoj s cílem v Las Vegas odlétá těsně po 12. hodině. Pak už za něj nikdo platit nebude.

Mike Tyson si v ringu vychutnával bouřlivý aplaus
Mike Tyson si v ringu vychutnával bouřlivý aplaus

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud