4. září 2016 • 11:32

Ve finále SP v Troji jsou tři české kajakářky a dvě deblkanoe

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět českých lodí se probojovalo do dnešních finále závodu Světového poháru ve vodním slalomu v pražské Troji. Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáňem dokonce nečekaně vyhráli semifinále deblkanoistů, z kterého postoupili také Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. V boji o medaile jsou i tři české kajakářky Kateřina Kudějová, Veronika Vojtová a Karolína Galušková.



Nedařilo se olympionikům Jonáši Kašparovi s Markem Šindlerem, kteří se do jedné z branek museli vrátit a ztráta 7,47 sekundy byla příliš velká na finálovou desítku.

Svým výkonem překvapila nejmladší ze čtyř domácích kajakářek jednadvacetiletá Galušková. Dvojnásobná juniorská mistryně Evropy, jež už ve Světovém poháru stála na stupních vítězů díky třetímu místu v roce 2014 v Augsburgu, zajela třetí čas. Na nejrychlejší Němku Ricardu Funkovou ztratila 3,70 sekundy

Semifinálová jízda se nepodařila Hilgertové. Dvojnásobná olympijská vítězka několikrát na trati chybovala, do jedné z branek se dokonce musela vracet a s pražským závodem se rozloučila na 27. místě. Ve finále není ani bronzová medailista z Ria Jessica Foxová z Austrálie, jíž se jízda rovněž nepovedla a obsadila 17. pozici.

Kudějová obsadila osmou pozici, Vojtová byla devátá. "Jsem radši, když útočím takhle zezadu," řekla po semifinále úřadující mistryně světa Kudějová, která do finále vyjede jako třetí.

Finále je na programu od 12:03, nejprve pojedou kajakářky a pak deblkanoisté.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud