23. června 2017 • 18:49

Baumrtová v Římě dvakrát vylepšila český rekord na 50 metrů znak

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavkyně Simona Baumrtová na mítinku v Římě dvakrát vylepšila český rekord na 50 metrů znak a posunula ho pod hranici 28 sekund. V rozplavbě dosáhla času 28,02 sekundy, čímž ubrala 18 setin z dosavadního národního maxima, které zaplavala před čtyřmi roky na mistrovství světa v Barceloně. Ve finále pak posunula rekord o dalších 13 setin a dohmátla třetí v čase 27,89.



Pětadvacetileté Baumrtové se podařil zápis do rekordních tabulek v dlouhém bazénu po tříleté pauze. Naposledy chomutovská plavkyně překonala české maximum na 200 metrů znak v červnu 2014 právě v Římě.

"Vůbec jsem to nečekala. Tušila jsem, že poplavu rychle, protože se mi daří plavat rychle i v tréninku. Doufala jsem, že to dokážu proměnit v dobrý výkon, ale tento čas je pro mě velkým překvapením. Prý jsem vedla až do dohmatu, trošku horší byl přechod z vlnění do závodu, ale nakonec to až tak nevadilo," uvedla Baumrtová na svazovém webu.

V Římě bude závodit i v obou víkendových dnech. "Ještě mě v sobotu čeká 100 metrů znak a stovka kraul a v neděli se rozhodnu buď pro 200 metrů znak, nebo krátkou polohovku. Bude záležet na počasí a mém rozpoložení. Nic mimořádného neočekávám, ale nechme se překvapit," dodala Baumrtová.

Bývalá mistryně Evropy v krátkém bazénu má ve sbírce 13 medailí z velkých akcí, ale v posledních letech se spíše trápila. Loni na olympijských hrách v Riu ji sužovaly zdravotní problémy a skončila již v rozplavbách v časech daleko za svými rekordy.

V Římě vyhrála znakařskou padesátku Australanka Holly Barrattová, česká reprezentantka za ní zaostala o 32 setin. Jan Micka doplaval na kraulové čtyřstovce pátý, Martina Moravčíková byla ve finále na 100 metrů prsa šestá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud