22. dubna 2014 • 20:16

Volejbalisté Českých Budějovic otáčejí ligové finále s Libercem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic se ujali ve finále extraligy vedení 2:1, v prvním domácím zápase porazili Liberec 3:1. Nad Duklou, vítězem dlouhodobé části, vyhráli podruhé za sebou a jsou na půli cesty za titulem. Série pokračuje opět na jihu Čech ve středu od 18:00.



Bronzové medaile už dnes mohli slavit zlínští hráči, jenže Příbram jim to nedopřála. Doma vyhrála 3:0 a vynutila si středeční čtvrté pokračování.

Liberec zahájil boje o titul v pátek domácím vítězstvím 3:0 a zdálo se, že nehodlá klopýtnout. Jenže den nato jeho vítězná série 32 utkání skončila. Jihočeši po pětisetové bitvě vybojovali výhru venku a dnes na ni doma navázali.

Hned první výměna třetího finále předznamenala charakter celého střetnutí. Boj o každý míč a výborná obrana v poli i na síti. Zpočátku měli navrch hosté, ale při Habrově podání se karta otočila. Jihostroj získal tříbodový náskok a už ho nepustil.

"Co předváděl Filip Habr na servisu, bylo neskutečné. Musíme se zkoncentrovat na další zápas," řekl nejzkušenější člen liberecké sestavy blokař Lubomír Staněk.

Opravdový souboj jihu proti severu pokračoval i ve druhém dějství. Hráči Liberce se uklidnili, předváděli strojově přesnou hru a stav zápasu vyrovnali. Jihočeši si pak znovu získali tlak servisem, obětavými zákroky i tvrdými ranami přiváděli do varu diváky a ti vytvořili bouřlivou kulisu.

Liberecký kouč Michal Nekola byl nucen sáhnout ke střídání nahrávačů, za stavu 14:5 pro domácí se na hřišti objevil zkušený Řezníček a odpočinout si šel i hlavní trumf Dukly Hadrava, jehož se domácím dařilo bránit. Ani změny v sestavě rozjetý Jihostroj nezastavily.

"Na Liberec dolehla atmosféra. Byli jsme lepší na servisu. Liberec sází na taktiku servis - obrana. Pokud mu to nevychází, jsme výrazně lepší," uvedl českobudějovický trenér Jan Svoboda.

Články odjinud


Články odjinud