27. října 2008 • 19:31

KP Brno smetlo za hodinu Olymp

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky KP Brno porazily v extralize Olymp Praha hladce 3:0 za pouhou hodinu. V tabulce jsou s jednou porážkou z pěti zápasů druhé za stoprocentně úspěšným Prostějovem.



Brňanky dnes převyšovaly soupeřky ve všech směrech. Hned od úvodních míčů získaly bezpečný náskok a Pražanky nepustily k vážnější akci. Olymp se trápil, nedařila se mu kombinační souhra a neměl domácí hráčky jak ohrozit.

Ve druhém setu Brno soupeře deklasovalo a povolilo mu uhrát pouze deset bodů. Nejlepší hráčkou Brna byla zkušená Tobiášová, která nejen zářila v poli, ale stačila i úspěšně zakončovat.

"Na utkání jsme se dobře připravili a stačili jsme pokrýt hlavní údernou sílu soupeřek ve středu pole. Podání jsme směřovali na smečařky Olympu, které jen obtížně rozehrávaly útočné akce. Zatím ale stále hledáme optimální sestavu týmu," uvedl trenér Brňanek Ondřej Marek.

Jeho protějšek Stanislav Mitáč neskrýval zklamání. "Máme sice mladý tým, ale podali jsme ostudný výkon. Vůbec se nám nevedlo v útoku, tato slabina nás trápí v posledních zápasech.

Nedokázali jsme si přesně přihrát, přísnější měřítko snese pouze Kvapilová," řekl kouč Olympu po čtvrté porážce v soutěži.

Ve druhém dnešním utkání juniorské reprezentantky zdolaly Frýdek-Místek také 3:0. Moravský tým držel se soupeřkami krok pouze ve druhém setu. V ostatních pasážích nestačil čelit nápaditým a důrazným útokům mladých reprezentantek.

6. kolo:

Juniorky ČR - Sokol Frýdek-Místek 3:0 (18, 22, 18)
Rozhodčí: Němeček, Večeřa. Čas: 75 min. Diváci: 30.

7. kolo:

Brno - Olymp Praha 3:0 (25:17, 25:10, 25:15).
Rozhodčí: Renčín, Antušák. Čas: 64 min. Diváci: 200.

Články odjinud


Články odjinud