7. ledna 2017 • 18:52

Koukalová vládne SP: Úžasné. Ale nemusí to trvat dlouho, smála se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonový svět už zase leží u nohou české krásce Gabriele Koukalové. Ta se po druhém místě ve stíhačce v Oberhofu dostala do čela Světového poháru. I když byla unavená a promrzlá, rozdávala úsměvy na každém kroku. „Nemám slov,“ hlesla nejprve v rozhovoru pro Radiožurnál na adresu toho, co se jí povedlo. „Je to úžasné, ale závodů nás čeká ještě tolik, že to může být jenom na jediný závod a skončí to. Budu se snažit mít co nejlepší výsledky, což jediné můžu slíbit.“



Koukalová je tak v čele Světového poháru poprvé od konce minulé sezony. Dostala se před Němku Lauru Dahlmeierovou, která klání v Oberhofu vynechala. Česká kráska zářila jak sluníčko. Mávala fanouškům, smála se s parťačkami z týmu i trenéry.

Ta tam byla zima, s níž musela bojovat na trati a zejména při střelbě, kdy tuhly nohy. Koukalová si dokonce při první stojce pomohla tím, že před poslední ranou udělala dřep. „Roztřásly se mi nohy a nebyla jsem schopná mířit,“ popsala kritickou situaci. Vše zvládla. Rána zasáhla cíl.

Vyhráno ale nebylo. Na poslední střelecké položce Koukalová minula dvakrát, ale protože chybovaly i soupeřky, žádná komplikace se nedostavila a Koukalová si dojela bez problémů s odstupem 38,8 sekundy pro druhé místo. Celkově na střelnici minula třikrát.

„Ve výsledku jsem ráda, že to byly jen tři nesestřelené terče v takových podmínkách. Hrozně foukalo a byla jsem zmrzlá. Beru to jako štěstí v neštěstí. Od třetího kola jsem se necítila moc při síle,“ prohlásila česká biatlonistka.

Gabriela Koukalová druhé místo ze stíhačky Světového poháru oslavila s trenéry i zbytkem týmu. To bylo radosti!
Gabriela Koukalová druhé místo ze stíhačky Světového poháru oslavila s trenéry i zbytkem týmu. To bylo radosti!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud