23. července 2009 • 18:36

Australští curleři pláčí: Vraťte nám kameny!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než třetina celkového počtu kamenů na zimní sport curling nacházejících se na australském území zmizela dnes z chladicího vozu, zaparkovaného u lední haly v Melbourne. Podle policie si zloději patrně mysleli, že vůz je plný alkoholu.



Zdrcení curleři vyzývají občany, aby jim kameny vrátili. Informovala o tom dnes televizní stanice BBC.

"Pro všechny kromě nás jsou naprosto bezcenné. Dají se použít leda tak jako zarážka na dveře nebo dekorace na kávový stolek," řekl jeden z curlerů Paul Meissner agentuře AP o 58 ukradených kamenech. "Mají sice určitou hodnotu..., ale je to k ničemu. Mohli by je prodat Kanaďanům, ale ti mají své vlastní kameny," dodal Meissner.

V Austrálii je celkem asi 150 žulových kamenů, každý z nich má hodnotu kolem 400 dolarů (7100 korun). Pořízení nových kamenů přijde Curlingovou federaci přibližně na 23.000 dolarů (415.000 korun).

Curlingová federace se nyní snaží přilákat k tomuto sportu více zájemců. "Každý čtvrtek pořádáme instruktážní večery, kdy ukazujeme tento sport asi čtyřicítce nových lidí, což je pro nás velmi důležitá věc při jeho propagaci," uvedl Meissner. "Je to obrovská ztráta. Nyní budeme muset zvážit různá řešení, včetně půjčky od světové curlingové federace," dodal Meissner.

Austrálie je nyní na dvanácté příčce v celkovém pořadí, na prvním místě je Kanada a na druhém Skotsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud