9. dubna 2017 • 09:26

Místo zápasu boj o život. V Dobříši resuscitovali thajboxera v ringu

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Galavečer bojových sportů v Dobříši se hned na úvod proměnil v hororový zážitek. V prvním kole druhého zápasu Jan Krajíček kopl Tomáše Kučáka zřejmě do krku, ten se ještě pár vteřin pokusil bojovat, náhle se však skácel k zemi. Na první pohled obyčejný knockout ovšem skončil v boj o holý život.



Ještě před začátkem galavečera Noc bojovníků 2 komentátor při představení přítomného lékaře konstatoval, že ho snad během večera nikdo potřebovat nebude. Hned ve druhém zápase v prvním kole ovšem byli potřeba všichni přítomní zdravotníci. Tomáš Kučák z pražského X Gymu totiž s největší pravděpodobností dostal tvrdý kop, který ho podle přítomných diváků trefil do krku.

Žádné otřesení na něm v první chvíli nebylo znát, dokonce se dokázal dostat do protiútoku. Během několika málo vteřin se však zarazil a sesunul k zemi. Soupeř se začal radovat, diváci výherci tleskali. Po chvíli ale bylo zřejmé, že je zdravotní stav zraněného thajboxera vážnější, než v první chvíli vypadalo, ani po několika minutách se totiž nehýbal.

Naplněná dobříšská hala se propadla do ticha a všichni z přítomných sledovali boj záchranářů o život bojovníka, který dostal zástavu srdce. Resuscitace trvala několik minut, přítomní diváci dlouho se zatajeným dechem čekali na výsledek práce lékařů. Aby teprve devětadvacetiletého bojovníka v boji o život povzbudili, začali skandovat jeho jméno a přání, aby bojoval.

Po několika minutách se lékařům podařilo srdce znovu „nahodit“, jejich úspěšnou práci diváci ocenili upřímným a obrovským aplausem. Ještě v průběhu galavečera organizátoři oznámili, že se v nemocnici podařilo Kučáka stabilizovat, další informace o jeho zdravotním stavu však neměli.

Thajboxera Kučáka resuscitovali záchranáři přímo v ringu
Thajboxera Kučáka resuscitovali záchranáři přímo v ringu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud