19. dubna 2011 • 05:00

Tenistky oslavovaly finále: Totálně se zlily!

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly unavené, ale ohromně šťastné. České tenisové reprezentantky se včera vrátily z Belgie, kde postoupily do fi nále Fed Cupu po vítězství 3:2. Divoké oslavy se protáhly až do 4 hodin do rána a hráčky si je maximálně užily.



Hned po posledním zápase v Belgii vypuklo divoké veselí, které řídila Bára Záhlavová-Strýcová. Ta sice zklamala dvakrát ve dvouhře, ale v deblu s Ivetou Benešovou zajistila rozhodující bod a postup Češek do finále po 23 letech!

„Iveta mě z té deprese před čtyřhrou dostala. Vlítla jsem do toho s lepší náladou a povedlo se,“ smála se Strýcová.

Ta se pak v šatně celá totálně zlila sprchou z lahve šampaňského, zpívala We are the Champions a společně s parťačkami skandovala: „My ten Fed Cup stejně vyhrajem!“

Párty se následně z kabiny přesunula rovnou do centra belgického města Charleroi. V tamní restauraci La Bruxellaise nejdříve proběhla týmová večeře a pak už i mejdan, který trval do ranních hodin.

V 6 ráno už ale musely být reprezentantky na nohou, protože odlétaly zpět domů. „Oslavy byly hodně náročné,“ oddechl si kapitán Petr Pála.

Radost českého týmu po výhře v semifinále Fed Cupu s Belgií
Radost českého týmu po výhře v semifinále Fed Cupu s Belgií

Na něm byla únava znát nejvíc. „Hlavně nás zmohlo, že jsme skoro nespali. Stálo to ale za to. Obrovskou radost jsem měl, když jsem viděl, jak jsou po postupu holky šťastné,“ prozradil Pála.

Skvělou atmosféru v týmu si pochvalovaly všechny tenistky. „Byla sranda, lepší to nikdy nebylo,“ jásala Iveta Benešová.

Finále čeká na Češky až 5. a 6. listopadu v Rusku. Soupeřky můžou mít k dispozici světovou trojku Věru Zvonarevu nebo bývalou jedničku Marii Šarapovou.

Velkých jmen se ale prý jen tak nezaleknou. „Samozřejmě, že pojedeme do Ruska vyhrát,“ burcuje Petra Kvitová, která je letos ve fedcupových dvouhrách neporažená.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud