26. srpna 2014 • 23:50

Drtivé vítězství Petry Kvitové: Ze svého výkonu jsem nadšená

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominantně vstoupila tenista Petra Kvitová do US Open. Vítězka Wimbledonu v úterý ztratila v 1. kole jen jednu hru a s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou si poradila za necelou hodinu.



"Jsem nadšená ze svého výkonu," řekl s úsměvem třetí nasazená Kvitová po výhře 6:1 a 6:0 v rozhovoru na centrálním dvorci ve Flushing Meadows. "První kolo na grandslamu a na velkém stadionu není nikdy jednoduché, proto jsem ráda, jak jsem zápas zvládla a že jsem prošla bez obtíží do druhého kola," řekla česká tenistka.

Před třemi lety po svém prvním triumfu ve Wimbledonu úvodní kolo na US Open prohrála a vypadla. Tentokrát podobný kolaps nepřipustila.

Od prvních výměn svou razancí Mladenovicovou tlačila a k výhře si pomohla 15 vítěznými údery. Podobně jako minulý týden cestou za titulem v New Havenu si pomáhala podáním a jedním z pěti es odvrátila i jediný brejkbol soupeřky.

Problém neměla ani s větrem, který tradičně hráče na centrkurtu trápí. "Když jsem přišla na kurt, tak jsem si říkala: jéžiš, to fouká, to bude dost těžké, ale bylo to stejné pro obě. Snažila jsem se hrát svoji hru, co jsem chtěla," řekla Kvitová.

Letos po Wimbledonu se Kvitové sice nedařilo v Montrealu a v Cincinnati, ale titulem v New Havenu se na newyorský grandslam víc než dobře naladila. "Pomohlo mi to. Našla jsem svůj rytmus na kurtu a svoji formu po Wimbledonu," uvedla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud