Pavel Novotný
5. prosince 2012 • 19:00

Nadalův návrat: Nejsem naivní. Vím, že Australian Open nevyhraju

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už od loňského Wimbledonu hýbe tenisovou veřejností otázka návratu zraněného Rafaela Nadala na kurty. Šestadvacetiletého tenistu trápí již téměř půl roku zánět v koleni, který mu zničil většinu loňské sezony. Teď se však on i fanoušci dočkali. Nadal se zúčastní úvodního grandslamového turnaje sezony - Australian Open.



S tréninkem začal antukový král již v listopadu na rodné Mallorce, a jak se svěřil na sociálních sítí, jeho výkonnost každým dnem roste. "Jsem lepší a lepší," svěřil se na Facebooku Španěl.

Přesto si žádné vzdušné zámky před novou sezonou nestaví. "V lednu se na dvorce vrátím, ale jsem realista. Neočekávám, že bych snad na Australian Open vyhrál," zůstává při zemi jedenáctinásobný grandslamový vítěz.

Ještě předtím si Rafa vyzkouší formu na exhibičním turnaji v Abu Dhabí, kde změří síly s Novakem Djokovičem a Andy Murraym. První ostrý test před Australian Open ho však čeká na turnaji v Douhá.

"Nebojím se, že bych nějak propadl, o své výsledky nemám strach. Chci ale hlavně být stoprocentně připravený na Monte Carlo a Roland Garros, říká sedminásobný vítěz French Open.

Nadala vůbec čeká perný rok. Bývalý hráč číslo jedna zvažuje i účast v Davisově poháru. "Pokud mě bude kapitán chtít a koleno mi dovolí hrát, jsem připraven," říká Nadal.

Španěly čeká v prvním kole Davisova poháru Kanada. Utkání se hraje pět dní po skončení Australian Open.

Nadala ve čtvrtfinále trápilo zranění
Nadala ve čtvrtfinále trápilo zranění

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud