24. března 2014 • 18:38

Doktorát si nezaslouží? Šampion Nadal odmítl cenu od univerzity

Autor: Matěj Hynek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kurtech pravidelně slaví velké úspěchy, nyní mohl Rafael Nadal přidat i jeden na akademické půdě. Univerzita z Baleárských ostrovů, odkud nejlepší tenista světa pochází, mu chtěla udělit čestný doktorát. Španělský tenista ale poctu odmítl. Vadily mu hlasy, které zpochybňovaly, že si toto ocenění zaslouží.



Nadal si měl převzít čestný doktorát za mimořádný přínos sportu. Ocenění si měl zasloužit svým sportovním chováním a vytrvalostí, s jakou se po vážném zranění dokázal vrátit na pozici světové jedničky, kam se vyšvihnul zpátky loni v listopadu.

Sám Nadal se nechal slyšet, že ho nominace těší, přesto si čestný doktorát zřejmě nepřevezme. V čem je háček? „Vzhledem k odmítavé reakci médií se bojí, aby zbytečně nepoškodil jméno naší školy,“ vysvětlil rektor univerzity Llorenç Huguet deníku El Mundo Deportivo. Více informací chce škola poskytnout na tiskové konferenci v úterý. Je tedy možné, že se objeví i další důvody.

Sám Nadal vysokou školu nikdy nestudoval a od mládí se plně koncentroval na svoji tenisovou kariéru. Jak to vypadá, dále si bude muset vystačit s čistě sportovními cenami.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud