2. října 2014 • 07:26

Kvitová pokračuje v Pekingu bez boje, Berdych postupuje dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila bez boje do čtvrtfinále v Pekingu. Turnajová trojka se dnes měla v osmifinále utkat s Američankou Venus Williamsovou, ale bývalá světová jednička k zápasu kvůli viróze nenastoupila. Mladší ze sester Williamsových a současná první hráčka světa Serena na kurt nastoupila a Lucii Šafářovou porazila 6:1, 1:6 a 6:2. Do čtvrtfinále prošel ve dvouhře mužů Tomáš Berdych po výhře ve 2. kole nad Srbem Viktorem Troickým 6:3 a 6:4.



Kvitová, vítězka turnaje ve Wu-chanu z minulého týdne a jistá účastnice Turnaje mistryň v Singapuru, si alespoň místo zápasu zatrénovala. "Výhra bez boje není nikdy zábavná. Přeju Venus brzké uzdravení," napsala Kvitová na sociální sítě. O semifinále bude hrát s Robertou Vinciovou. S italskou soupeřkou má vyrovnanou bilanci 2:2, letos ji porazila ve Fed Cupu.

Pokud Kvitová postoupí do semifinále, mohla by narazit na Serenu Williamsovou, kterou testovala Šafářová. Ta po jasně ztracené první sadě favoritku zaskočila - zlepšila returny, hrála rychle a přesně a druhý set nečekaně ovládla. Naštvaná vítězka letošního US Open Williamsová poslední hru druhého setu na returnu jen "vystřílela" a jedním razantním úderem, který letěl daleko za lajnu, málem Češku trefila.

Hned v prvním gamu rozhodující sady měla Šafářová brejkbol, který ale Američanka odvrátila, a pak už Williamsová znovu díky své agresivitě dominovala. Šafářová, která nikdy neporazila světovou jedničku, podlehla Sereně Williamsové i v osmém utkání v kariéře.

Berdych měl hrát s Troickým už ve středu, ale kvůli dešti byl zápas odložen. Český hráč měl sice jen pětatřicetiprocentní úspěšnost prvního podání, ale o servis přišel jen jednou a ve výměnách byl razantnější a vyhrál za hodinu a půl. Ve čtvrtfinále se utká s Johnem Isnerem z USA, s kterým hrál v Pekingu čtyřhru a prohráli ve čtvrtfinále.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu:

Muži

Berdych (3-ČR) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:4,
Kližan (SR) - Gulbis (7-Lot.) 6:2, 3:0 skreč.
Dimitrov (Bul.) - Andujar (Špa.) 6:4, 6:4
Nadal (2-Šp.) - Gojowczyk (Něm.) 6:3, 6:4,
Dimitrov (5-Bulh.) - Andújar (Šp.) 6:4, 6:4.
Čilič (4-Chorv.) - Sousa (Portug.) 6:3, 6:3,
Murray (6-Brit.) - Cuevas (Urug.) 6:2, 6:2.

Ženy:

Kvitová (3-ČR) - V. Williamsová (16-USA) bez boje
Halepová (2-Rum.) - Petkovicová (15-Něm.) 7:6 (7:4), 5:7, 7:6 (7:1),
Kuzněcovová (Rus.) - Kerberová (7-Něm.) 2:6, 6:4, 6:3,
Vinciová (It.) - Makarovová (12-Rus.) 6:1, 0:6, 7:5,
Lisická (Něm.) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 7:5.
Ivanovičová (9-Srb.) - Lisická (Něm.) 6:3, 7:5,
Stosurová (Austr.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra:

Hlaváčková, Pcheng Šuaj (5-ČR/Čína) - Gajdošová, Tomljanovičová (Austr./Chorv.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud