Pavel Novotný
6. září 2016 • 16:00

Rozchod s Kotyzou? To rozhodnutí nebylo moje, hájí se Wozniacká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozešla se s Davidem Kotyzou a září. Trošku paradoxně vyznívá pro českého kouče konec spolupráce s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. Ta je na US Open už v osmifinále, ale k nečekanému konci s Kotyzou se však pro média vyjádřila už po prvním kole. "Nebylo to moje rozhodnutí, důvody jsou v trenérově rodině," vysvětlovala šestadvacetiletá hráčka. 



Extrenér dvojnásobné wimbledonské šampionky Petry Kvitové a bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Toto spojení mělo být zárukou toho, že se dánská tenistka vrátí na místa, která před časem opustila.

"Přeji oběma hodně štěstí, doufám, že se jim bude dařit," psala na sociálních sítích bývalá Kotyzova svěřenkyně Petra Kvitová. Spolupráci však od začátku nebylo přáno. Dánka si týden po oznámení nového kouče při tréninku v Monte Carlu vážně poranila kotník a na jejím návratu to bylo znát.

Pod Kotyzovým vedením hrála na sedmi turnajích s tragickou bilancí pěti výher a sedmi porážek. Nejdále se dostal v Eastbourne, kde skončila ve třetím kole. Na olympijských hrách si Wozniacká střihla pikantní duel s Petrou Kvitovou, které podlehla ve druhém kole. Poté už následoval jen výbuch hned na první soupeřce v New Havenu a okamžitý konec spolupráce.

Stojí za rozchodem otec Wozniacké?

Podle spekulací řady médií je za rozchodem s Kotyzou otec Caroline Piotr, který dánskou tenistku po drtivou většinu její kariéry jako trenér vedl a jenž také stojí za veškerými důležitými rozhodnutími v životě dánské tenistky. V kariéře Wozniacké se koučů vystřídala již celá řada, spolupráce však nikdy neměla dlouhého trvání.

To však dnes 74. hráčka světa odmítá. "Tyhle trenérské spekulace jsou opravdu otravné. Pravdou je pouze to, že David Kotyza skončil z rodinných důvodů. Jestli se říká něco jiného, já jsem ten poslední, kdo se to dozví," psala na sociálních sítích tenistka.

Držitelka 23 turnajových vavřínů na okruhu se k českému kouči vyjádřila znovu i po vítězném zápase prvního kola na US Open proti domácí Taylor Townsendové.

"Nebylo to moje rozhodnutí. Pravdou je, že za ukončením naší spolupráce s Davidem jsou jeho rodinné důvody. Má tříletého syna, který už je dost starý na to, aby pochopil, že jeho tatínek je pořád pryč. To je ten důvod, proč jsme se dohodli na konci," vysvětluje Wozniacká.

"David Kotyza je dobrý člověk, do mé hry přinesl několik zajímavých podnětů, ale nespolupracovali jsme spolu dost dlouho na to, abych ho lépe poznala," uzavřela Wozniacká, která bude o postup do čtvrtfinále US Open bojovat s lotyšskou tenistkou Anastasií Sevastovovou. 

WOZNIACKÁ POD KOTYZOU
TURNAJ KOLO
New Haven 1. kolo
Olympiáda 2. kolo
Washington 2. kolo
Wimbledon 1. kolo
Eastbourne 3. kolo
Birmingham 1. kolo
Nottingham 2. kolo

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud