17. srpna 2017 • 07:45

Plíšková zvládla v Cincinnati vstup a postoupila, Kvitová dohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová tenisová jednička Karolína Plíšková zvládla vstup do turnaje v Cincinnati. Obhájkyně titulu porazila ve druhém kole Rusku Nataliji Vichljancevovou s přehledem 6:2 a 6:3. S turnajem se naopak rozloučila Petra Kvitová po prohře 2:6 a 3:6 s Američankou Sloane Stephensovou.



Plíšková odvrátila v utkání s Vichljancevovou všech pět brejkbolů, kterým čelila, a prohrála jen tři body po svém prvním servisu. Trefila sedm es a zápas ukončila po hodině a sedmi minutách. "Neznala jsem ji, ale cítila jsem se v pohodě, i když to nebyl nejlepší zápas, jak to v úvodu turnajů bývá," řekla Plíšková po utkání.

Její další soupeřkou bude Italka Camila Giorgiová, postupující z kvalifikace a přemožitelka Kateřiny Siniakové z 1. kola. Naposledy se utkaly letos v Praze a na antuce ve Stromovce Plíšková prohrála. "Hrála jsem tam strašně. S ní to není nikdy jednoduché, hraje hodně rychle a nikdy nevíte, co přijde. Musím dobře podávat," řekla.

Byla ráda, že je zpět v Cincinnati, kde loni začala titulem její cesta na vrchol žebříčku. "Vyhrála jsem tady a chtěla bych to zopakovat. Bude to těžké, protože je tady silná skupina soupeřek, ale nechám na kurtu všechno. Cítím se dobře, na betonech si věřím a myslím, že mám šanci," řekla Plíšková.

V Cincinnati navíc Plíšková bojuje i o udržení první pozice, o kterou ji můžou připravit Rumunka Simona Halepová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

Kvitová prohrála se Stephensovou, bývalou světovou jedenáctkou, která se vrací po zranění, ve stejné fázi i minulý týden v Torontu. Tentokrát ale neuhrála ani set, měla pouze čtyři vítězné míče a utkání ztratila za sedmdesát minut.

Do turnaje mužů vstoupil vítězně nejvýše nasazený Rafael Nadal . Španěl, který se v pondělí vrátí po třech letech na první místo žebříčku ATP, zdolal Richarda Gasqueta 6:3, 6:4. Francouze tak porazil i v patnáctém vzájemném utkání.

Nečekaně se se soutěží rozloučil sedmý hráč světa Němec Alexander Zverev. Vítěz dvou turnajů v řadě ve Washingtonu a především minulý týden z Montrealu prohrál s Američanem Francesem Tiafoem 6:4, 3:6 a 4:6. "Všiml jsem si, že byl trošku unavený, a podařilo se mi držet míč ve hře," řekl 87. hráč světa Tiafoe po své první výhře na hráčem světové desítky, po které se mu od diváků dostalo ovací vstoje.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati:

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Nadal (1-Šp.) - Gasquet (France) 6:3, 6:4,
Tiafoe (USA) - A. Zverev (4-Něm.) 4:6, 6:3, 6:4,
Mannarino (Fr.) - Querrey (15-USA) 6:2, 7:6 (4),
Ramos (Šp.) - Müller (Luc.) 5:7, 6:4, 6:4,
Donaldson (USA) - Ramanathan (Ind. 6:4, 2:6, 6:4,
Basilašvili (Gruz..) - Harrison (USA) 6:3, 6:3.

Ženy:

Dvouhra : 2. kolo:

Karolína Plíšková (1-ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6:2, 6:3,
Stephensová (USA) - Kvitová (14-ČR) 6:2, 6:3,
Svitolinová (5-Ukr.) - Curenková (Ukr.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:

Šafářová , Strýcová (3-ČR) - Rosolská, Kudrjavcevová (Pol./Rus.) 6:1, 7:6 (3).

Natalie Vichljancevová vzdorovala jen krátce
Natalie Vichljancevová vzdorovala jen krátce

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud