23. července 2018 • 14:30

Trpišovský byl před pár lety v divizi, teď jde do boje o LM: Neskutečné

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dynamo Kyjev? Pro fotbalisty Slavie obtížný soupeř ve 3. předkole Ligy mistrů, po dnešním losu si ale oddechli, že se jim do cesty nepostavila ještě obtížnější překážka. Trenér Jindřich Trpišovský si uvědomil, jakým vzestupem prošla jeho kariéra. Soupeře už má nasledovaného z letního soustředění v Rakousku a upozornil, že ukrajinský gigant má v kádru i jednoho hráče, který si před týdnem zahrál ve finále mistrovství světa.



Trpišovský měl před losem jiný tip. „Úplně nadšený nejsem. Přál jsem si jednoho z dvojice Ajax - Basilej. Jak už jsem říkal dříve, já se při losech moc netrefuji. Na druhou stranu jsem rád, že to není Benfica,“ uvedl pro klubový web. „Jsem přesvědčený, že sportovně by to pro nás byl nejtěžší soupeř,“ dodal.

Slávisté začnou dvojzápas s Dynamem na domácím stadionu. „Ve většině případů bývá výhodnější začínat venku a dvojzápas dohrávat doma, protože se často rozhoduje až v závěru toho druhého zápasu. V tu chvíli je výhodou mít domácí prostředí, fanoušky a podporu na své straně,“ uvědomuje si slávistický kouč.

Pořadí zápasů prý ale ve finále podstatné není. „Mám zkušenost se dvěma kvalifikacemi. Jednou jsme začínali doma, jednou venku. Obě dvě pro nás byly úspěšné, a nakonec se ukázalo, že tak rozhodující to nebylo. Rozhodovat bude aktuální forma, rozpoložení, hlava a kvalita hráčů na hřišti v ten daný moment. Takže jestli začínáme doma nebo venku není podstatné,“ tvrdí Trpišovský.

Ten si uvědomuje, že Dynamo Kyjev není snadný soupeř. „Je to tým, který je složený z ukrajinských hráčů, skoro všichni jsou to reprezentanti. Plus jsou doplnění o špičkové cizince, mají skvělé individuality jako třeba Pivariče, který hrál výborně za Chorvatsko, zahrál si dokonce finále mistrovství světa, pak také brazilského záložníka Che,“ připomněl.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 0:3. Pražané vedou ligu, trefil se i Coufal
Video se připravuje ...

Zmrhal: Mohli jsme dopadnout hůř

Trenér Slavie už viděl soupeře hrát na vlastní oči. „Udělali jsme si trochu náskok, potenciální soupeře jsme sledovali už na soustředění v Rakousku a viděli jsme už dvě utkání Dynama Kyjev živě, dokonce i to s Plzní, které vyhráli 2:0,“ dodává.

Jindřicha Trpišovského čeká po úspěšných pokusech o postup do Evropské ligy premiéra v předkolech Ligy mistrů. „Těším se obrovsky, protože hrát o Ligu mistrů je velký zážitek. Nepoštěstí se jen tak někomu. Spolu s reprezentací je to ve fotbale nejvíce. Pro mě osobně je to něco neskutečného. Já jsem v lize tři roky a před pěti, šesti lety jsem působil ještě v divizi a dneska mám šanci zahrát si s klubem jako Slavia o Ligu mistrů, navíc s Dynamem Kyjev,“ konstatoval Trpišovský.

„Těším se hrozně moc. Možná více než těším, si vážím té šance, že tu možnost mám a můžu být něčeho takového součástí,“ zakončil trenér.

Nová posila Slavie Peter Olayinka na Andrově stadionu v Olomouci
Nová posila Slavie Peter Olayinka na Andrově stadionu v Olomouci

Jaromír Zmrhal vidí los pozitivně. „Dopadlo to pro nás docela dobře, mohlo to skončit hůř. Dostali jsme hratelného soupeře, se kterým se můžeme rovnat a budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek. Nemůžu říct, zda je výhodou nebo nevýhodou začínat doma. Když máte za sebou první utkání, víte, jaký vám stačí uhrát výsledek. Na druhou stranu začít doma proti takovému týmu s fanoušky, kteří nás poženou, je asi lepší,“ tuší.

Záložník červenobílých by si rád zopakoval situaci ze vzájemného zápasu s kyjevským Dynamem z roku 2016, kdy se proti němu gólově prosadil. „Rád bych si to zopakoval. Těším se, že si zase zahraju o Ligu mistrů. Minulý rok jsem moc nehrál, většinou jsem nastoupil jen na chvíli, takže doufám, že to teď bude jiné, i když uvidíme, jakou trenér zvolí sestavu,“ řekl Zmrhal.

„Máme skvělý tým, skvělou partu, takže si myslím, že to bude dobrý. Zápasy jsou určitě jiné, hraje se o něco víc, než jsme zvyklí tady v normální soutěži. Není to jen o tři body, hraje se o Ligu mistrů,“ zdůraznil na závěr.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud