3. září 2018 • 17:27

Slavia potvrdila Traorého, přijde také Matoušek. Proč ho Starka pustil dříve?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia potvrdila novou akvizici ze Zlína. Středovou řadu sešívaných vyztuží Ibrahim Traoré. Devětadvacetiletý záložník stráví podzim v Edenu na hostování, "sešívaní" mají opci na následný přestup. Kromě Traorého si Slavia předčasně stáhla z hostování v Příbrami záložníka Jana Matouška, kterého úřadující ligový vicemistr koupil v srpnu a připojit se měl až v zimě.



„Ibru jsme přivedli hlavně proto, že se nám zejména kvůli zranění výrazně omezila možnosti výběru hráčů ve středu pole. Kuba Hromada z toho opět vypadl a bude mít co dělat, aby se do toho v průběhu podzimu vrátil. Tím, že hrajeme základní skupinu Evropské ligy, bude na podzim tolik zápasů, že nechceme přetížit Tomáše Součka a Josefa Hušbauera,“ řekl pro slávistický web sportovní ředitel Jan Nezmar.

Traoré se o zájmu Slavie dozvěděl před týdnem před derby proti Slovácku, po utkání už dostal konkrétní nabídku. „Jsem moc rád, že si se Slavií zahraji Evropskou ligu, je to hodně dobrá soutěž. Máme skvělý tým a doufám, že v ní dosáhneme co nejlepších výsledků,“ těší se rodák z Abidžanu v Pobřeží slonoviny, který si druhou nejprestižnější evropskou soutěž zahrál už v dresu Zlína.

Sportovní ředitel zlínského klubu Zdeněk Grygera považuje pro Traorého nabídku z takového klubu, jakým je Slavia, za velkou výzvu. "Bylo to jeho přání. Proto nemělo smysl mu stát ve štěstí i v jeho dalším rozvoji. Přeji mu jménem všech ve zlínském vedení všechno nejlepší v novém angažmá. Děkujeme mu za jeho perfektní práci, kterou zde po celou dobu svého působení vykonal," uvedl Grygera v tiskovém prohlášení zlínského klubu.

Do Edenu se bude dříve než bylo původně v plánu stěhovat i mladý ofenzivní talent Jan Matoušek. Hráč za 40 milionů korun měl původně zůstat alespoň po dobu podzimní části ligy v Příbrami. „Chtěl jsem mu umožnit být na soupisce týmu, který hraje Evropskou ligu," okomentoval Matouškův přesun pro Sport šéf příbramského klubu Jaroslav Starka.

„Podobně jako příchodem Traorého tím řešíme současný stav kádru a zranění některých hráčů, s nímž se potýkáme. Původně měl Honza zůstat v Příbrami do zimy, nakonec se vše ale o čtyři měsíce uspíšilo. Vážíme si toho, že nám Příbram vyšla vstříc. Honza má velkou chuť se poprat o místo v týmu již nyní.“ uvedl k Matouškově příchodu Nezmar pro klubový web.

Opačným směrem by měly putovat hráčské náhrady na hostování. Téměř jistý by měl být příchod křídelníka Ruslana Mingazova, u dalších dvou panují pochybnosti - stoper Lukáš Pokorný vzhledem ke zranění Simona Deliho nejspíše zůstane v kádru Slavie, uzdravený útočník Muris Mešanovič v Edenu ještě řeší novou smlouvu.

Trpišovský po Plzni: V lize je to jen malé vítězství ve velké válce
Video se připravuje ...

Emoce v Edenu! Limberský vystartoval na sudího, Deli v euforii
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 4:0. Sešívaní famózním výkonem rozdrtili mistra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud