29. března 2020 • 18:27

Další postupující: Kopec srandy. Hráli jsme agresivně jako opice, řekl Teckoo

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známe dalšího účastníka profesionální ligy Sazka eLEAGUE CS:GO. Tým Kopec srandy se ve finálové kvalifikaci představil vítězstvím 3:2 nad Inside Games.



První dvě mapy si celky rozdělily po jedné. Nejdříve to vypadalo, že zlomový bod celé série přišel na Dustu II. V 1v1 situaci za stavu 3:3 trefil René "fazen" Szijjártol přesné načasování a Matúše "uZman" Rechtoroviče jednodušše zezadu zneškodnil a započal tak sérii dvanácti vyhraných kol pro stranu Inside Games.

"Zápas nebyl kopec srandy, ale kopec chyb. Hlavním důvodem bylo asi naše vysoké sebevědomí," přiznal po zápase Teckoo, lídr Kopec srandy, s tím, že se spoluhráči si nepřipouštěl nic jiného než pohodovou výhru 3:0...

Místo toho však přišel nepochopitelný zkrat, který se následně snažil rozluštit i expert David "Kaparzo" Lacina. "Jsou tam hráči, kteří se dokážou poštěkat, je možné, že se něco mohlo vyhrotit," hodnotil Kaparzo ve studiu kolaps týmu v čele s Patrikem "Zero" Žúdelem.

Souhrn finálové kvalifikace »

Problémy týmu Kopec srandy přetrvaly i do další mapy, když z prvních devíti kol vyhrál pouze jediné. Pak se ale psychická pohoda vrátila mezi a nakonec předvedl krásný obrat. Ze stavu 1:8 se stal konečný výsledek 16:12 a série pokračovala dál. "Když jsme prohrávali 1:8, dali jsme si druhou pauzu a začali hrát agresivně jako opice a vycházelo to," potěšilo Tecka.

V první polovině byla Mirage kopií předchozí mapy. Inside Game byli ve vedení 7:1, ani to jim nestačilo na výhru za teroristickou stranu a Kopec srandy se dostal do trháku. V druhé polovině se kola neustále přelévala z jedné strany na druhou. Za stavu 10:13 to vypadalo v 1v3 situaci pro Romana "dreez" Čomora nevyhratelně, ten ale se svou P250 zametl se svými protivníky a dal tak Inside Games naději. Dlouhého trvání ale neměla, protože Kopec srandy získal s celkovým skóre 16:12 Mirage ve svůj prospěch.

Hlavní hvězdou vyrovnané série se stal Matúš "uZman" Rechtorovič (1.34 KD), který společně s Patrikem "Zero" Žúdelem udržel Kopec srandy ve hře a své spoluhráče nakonec dovedl k vítězství a postupu do česko-slovenské ligy Sazka eLEAGUE.

Vyjádření Teckoo, kapitána Kopec srandy:

„Zápas s Inside Games nebyl kopec srandy, ale kopec chyb. Hlavním důvodem bylo asi naše vysoké sebevědomí. Trénujeme velmi intenzivně a efektivně, ale asi jsme Inside Games podcenili. Nic jiného než výhru 3:0 jsme si nepřipouštěli a obzvlášť po debaklu na Nuke jsme měli extrémní sebevědomí. Pak jsme ale na Overpass smolně prohráli hodně kol a na Dust2 jsme se vůbec neuměli chytit. Nedostali jsme ani 1x spawn na long a Inside Games hráli velmi pěkně, což nám neumožnili hrát naši hru.

Věděli jsme, že Inferno už musíme vyhrát. A když jsme prohrávali 1:8, dali jsme si druhou pauzu a začali hrát agresivně jako opice a vycházelo to. Vrátili jsme se do hry. I na poslední Mirage mapě náš start nebyl moc dobrý, ale dotáhli jsme to. Jsme rádi, že jsme se kvalifikovali a náš dril může začít ještě víc než doposud.“

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud