13. února 2021 • 16:33

Coldzera pro HLTV.org: Lidi se nezajímali o ostatní, jedna změna trvala tři měsíce

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FaZe Clan mezi lety 2019 a 2020 byl jeden velký nepořádek. Kromě čtyř turnajových vítězství se tým, který měl bojovat o světový trůn, nekvalifikoval do jediného finále a většinu času se potácel kolem desátého místa světového žebříčku. Nyní vychází na světlo nové informace o situaci uvnitř dřívějších FaZe Clan.



V interview pro hltv.org se Marcelo „coldzera“ David vyjádřil mimojiné k problémům uvnitř týmu FaZe, k němuž se připojil jako velká hvězda v září roku 2019. „Chtěli jsme konečně vybudovat tým, kde nebudou žádné problémy s egem a všichni si budou rozumět,“ naráží nejlepší hráč let 2016 a 2017 na další ze světových superstar, Nikolu „NiKo“ Kovače.

Často se hovořilo o potenciálních problémech a neshodách mezi hráči FaZe Clan. Týmu se přecijeň dařilo mizerně, hra postrádala patřičnou kvalitu. A s horkou hlavou bosenského střelce v čele týmu byla jen otázka času, kdy to začne mezi borci skřípat.

Problémy mimo hru se pak přirozeně transferovaly také na server. „Pamatuji si, že když k nám přišel Bymas, byl výborný entry-fragger, ale my ho používali v roli lurkera,“ popisuje Brazilec začátky 17letého Lotyše. „Vysvětloval, co mu sedí lépe, jenže oni ho neposlouchali,“ míří Coldzerův komentář nepřímo na Kovače a trenéra Janka „YNk“ Paunoviće.

S podobnými problémy, se kterými se potýkal lotyšský nováček, se setkala také brazilská legenda. „Co se týče, týmových rozhodnutí, neměli jsme téměř žádný vliv. V podstatě vše rozhodovali NiKo a YNk,“ vzpomíná Coldzera. „Dám příklad: jednou jsem chtěl změnit svou pozici na Nuku, chtěl jsem hrát lépe. Trvalo tři měsíci, než se k tomu přistoupilo,“ ukazuje Brazilec, jak velkou roli v týmu hrála balkánská dvojice.

Právě proti podobným spekulacím se finalista z bostonského Majoru v minulosti ohrazoval. „Nechápu, že si většina komunity myslí, že jsem byl důvodem všech změn.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud