22. dubna 2021 • 09:35

Entropiq narazili na francouzské legendy, jak se v kvalifikaci na RMR vedlo Sinners?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První z RMR eventů Flashpoint 3 má za sebou třetí otevřenou kvalifikaci. Mezi stovkami týmů z celé Evropy se předvedlo také několik českých celků. Enterprise kvůli problémům s připojením do turnaje nenastoupili, Sinners se prodrali do osmifinále, Entropiq si v RO32 zabojovali s francouzskými legendami. 



Kvalifikovat se na Major. To je sen stovek hráčů v kvalifikacích na Flashpoint 3, přes který vede cesta právě na největší turnaj světa. Ale prvním krokem je Top 2 v otevřené kvalifikaci, což borcům zajistí postup do té uzavřené, v níž se šestnáct týmů z otevřených soutěží a šestnáct pozvaných celků porve o čtyři místa na Flashpoint 3. Cesta na Major je pro sestavy z nižších pater světového Counter-Striku dlouhá a extrémně náročná. Mezinárodní zkušenosti jsou ale k nezaplacení.

S jednou z nejzajímavějších sestav se utkala zelená skvadra Entropiq. Po vítězství nad AaB esport Main šli zástupci organizace Martina Kabrhela na Francouze v čele s Nathanem „NBK“ Schmittem a Alexandrem „bodyy“ Pianarem. 

V obrovsky vyrovnaném zápase se jako první k matchpointu dostala česká pětice, bohužel bez úspěchu. Situace se opakovala v prodloužení, jenže Francouzi ukázali, že se jen tak nevzdají a vývoj špílu otočili na 22:20. „GG, těžký zápas,“ uznal NBK sílu českého týmu.

O jedno kolo dál to ve středu dotáhli Sinners, jedničky česko-slovenského Counter-Striku. Hráči liberecké organizace si připsali výhru nad jedním ze silnějších evropských mixů Nordavind, momentálně 37. týmem světového žebříčku. 

Bohužel, překvapení přišlo v osmifinále, když Sinners nestačili na Cowana, německou organizaci, která se nachází až 154. místě HLTV.org rankingu.

Poslední šanci budou mít česko-slovenští zástupci o víkendu 24.-25. dubna, kdy poznáme poslední dva postupující z otevřených kvalifikací na Flashpoint 3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud