28. února 2022 • 08:14

Epická bitva plná prodloužení. Hráči FaZe ovládli IEM Katovice!

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělním soubojem mezi týmy FaZe Clan a G2 Esports vyvrcholil první letošní velký LAN turnaj v Katovicích. Šampiony IEM Katovice 2022 se po výhře 3:0 stali hráči FaZe.



Finálové BO5 série slibovala dlouhý boj o titul šampiona IEM Katovice 2022. Z výsledku 3:0 se však může zdát, že FaZe dokázali zvítězit nejrychlejším možným způsobem. Jenže nebylo to tak. 

Hned na první mapě Inferno se rozhodovalo v prodloužení. Nejdříve šli hráči G2 za CT stranu do vedení 11:4. Po změně stran ale za teroristy nedokázali skvěle rozjetou mapu dotáhnout do vítězného konce. Za stavu 15:15 se šlo do prodloužení, kde si lépe poradil tým FaZe a získal tak svůj map pick a výhodu vedení v sérii 1:0. 

Následně se šlo na Mirage. A opakoval se stejný scénář jako na Infernu, jen se částečně vyměnili aktéři. První polovina mapy se daří opět CT straně a FaZe díky tomu vedou 11:4. Za CT se však daří i G2, a tak se za stavu 15:15 jde opět do prodloužení. 

A tam se děje něco neuvěřitelného. Ani jeden z týmů nechce tuhle mapu prohrát, každou chvíli je ve vedení jiný tým. Nakonec se tahle epická bitva zastavila až na skóre 31:27 pro FaZe. Oba týmy si tak v prodloužení střihli jednu mapu navíc, protože samotné nastavení skončilo bilancí 16:12.

Diváci možná čekali, že G2 budou zdrcení po dlouhé a těsné bitvě na Mirage a třetí mapa Dust 2 už bude jen formalitou. Nebyla. Poprvé ve finálové sérii se nemuselo hrát prodloužení, ale i tak tohle utkání skončilo nejtěsnějším možným rozdílem. 

FaZe Clan ovládl třetí mapu 16:14, za pár okamžiků si jeho hráči mohli plnými doušky vychutnat atmosféru zaplněné Spodek Areny v polských Katovicích a pozvednout trofej pro šampiony IEM Katovice 2022. 

Organizace G2 a její majitel Carlos "ocelote" Rodriguez tak dále čekají na vysněný titul, jak psali kolegové z webu Sazka Esport, jejich finálová bilance z velkých lanek je plná porážek. Nyní byli k triumfu blízko, na úspěch však čekají i nadále. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud