16. února 2022 • 11:21

Entropiq v Katovicích končí. Domů je poslal tým MOUZ se slovenským hráčem frozenem

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní play-in fází turnajem IEM v Katovicích úspěšně prošly první čtyři týmy. OG, Astralis, FaZe a Copenhagen Flames si zajistili postup do základní skupiny. Entropiq, Fnatic a také MOUZ s Davidem „frozen“ Čerňanským se musí o svůj postup porvat během dneška.



FaZe se minimálně v play-in fázi museli vyrovnat s absencí Robina „ropz“ Koola. Pozitivní test na covid ho pustí do hry nejdříve 19. února. Jeho místo tak musel ve dvou zápasech zaujmout Justin „jks“ Savage. Pro něj to ale nebyla jednoduchá situace. Od loňského října je na lavičce amerického mužstva Complexity. „Atmosféra je dost odlišná oproti tréninku. Na první mapě proti MOUZ jsem dostával zabrat a cítil jsem se pod tlakem. Pak jsme srovnali a na třetí mapě jsem už hrál slušně,“ řekl jks v pozápasovém rozhovoru pro portál HLTV.

FaZe si hned v prvním zápase poradili se Sprout 16:12. MOUZ ale byli silnějším soupeřem. Především slovensko-maďarské duo David „frozen“ Čerňanský a Ádám „torzsi“ Torzsás táhlo německý celek. Jenže FaZe si nenechali sebrat svůj pick, na Infernu zvítězili 16:10 a na rozhodující mapě Mirage dokonali obrat těsným vítězstvím 16:14.

Náhradník FaZe se po zápase ještě vrátil k nejistotě, kterou poslední měsíce prožíval a která komplikovala jeho přípravu. Přes zimu si jks vzal dovolenou, aby načerpal dost sil. Poté trénoval v Dánsku a čekal, jestli australskému hráči zůstane vízum, protože k tomu potřebuje být součástí týmu.

„Karrigan dělá fakt dobrou práci, abych se začlenil do týmu a jejich systému. Usnadnil mi to, docela dost mi říkal, co mám a nemám dělat. Nechtěl jsem být ten, kdo by byl obviňován z toho, že ti kluci vypadli z turnaje. Nebylo to o příležitosti předvést se, ale o šanci zahrát si s legendami, proti kterým jsem dosud jen nastupoval,“ okomentoval jks svou pozici na IEM v Katovicích.

Velkým překvapením jsou borci z Copenhagen Flames. Ti nejdříve snadno přešli přes fnatic výhrou 16:7 a v zápase o postup si poradili i s NIP. Přes Švédy se dostali také bez vážnějších problémů, protože na svém map picku, kterým byl Nuke, soupeře přejeli 16:3. Mirage už byla vyrovnanější, ale Copenhagen Flames si i zde došli pro vítězství 16:12 a podívají se do základní skupiny IEM Katovice.

Zároveň mužstvo z Kodaně splnilo veškerá očekávání, která měl před turnajem střelec českých Sinners Max „SHOCK“ Kvapil, ten v rozhovoru pro web Sazka Esport řekl, že by Copenhagen Flames mohli být největším překvapením turnaje. „Vždy se jim na takových turnají daří z neznámého důvodu a hrají styl který je pro ostatní týmy dost nepříjemný, to bude asi největší černý kůn turnaje si troufnu říct,“ říká.

Do skupiny se probojoval i další dánský tým Astralis. Nejdříve porazili MIBR a následně také BIG. Roli favorita také potvrdili hráči OG, kteří se v prvním zápase dostali přes Renegades až výhrou v prodloužení 19:16. Proti mužstvu ENCE, které porazilo Entropiq, už ale bez problému zvítězili 2:0.

Zato Entropiq jako světová desítka měla nůž na krku. S Ence prohráli na Overpassu 16:9 a do hlavní fáze IEM Katovice 2022 se snažili projít přes lower bracket. V něm si celkem snadno poradili s Renegades 16:6 a 16:5.

Večer se jim však do cesty postavili MOUZ se slovenským hráčem frozenem. A Entropiq jim nestačili. Nejdříve padli velmi těsně na Vertigu 14:16. Následně šli na svoji nejsilnější mapu Ancient, za poslední tři měsíce na ni Entropiq drželi 81% win rate a sérii šesti výher v řadě. Jenže MOUZ je díky výkonu dvojice Ádám "torzsi" Torzsás a Jon "JDC" de Castro totálně rozprášili a zvítězili 16:6.

Další zápas čeká frozena a spol. už dnes. Odpoledne vyzvou Vitality. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud