14. března 2022 • 09:10

Entropiq se v EPL daří a míří do vyřazovacích bojů

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V německém Düsseldorfu se zápasy skupiny A rozjela patnáctá sezóna ESL Pro League. Hned na úvod se do hry dostala i ruská sekce českého klubu Entropiq. A v konkurenci G2 nebo NIP se jí podařilo postoupit do play-off.



První velká lanka letošního roku se Entropiq nevydařila. V Katovicích tým skončil už v play-in fázi, když zvítězil pouze v jednom zápase. Do toho se hráčům nedařilo ani v dalších on-line turnajích a v Pinnacle Winter Series 2 i v Elisa Invitational Winter skončili na děleném 5. – 8. místě, což znamenalo i pád ve světovém rankingu mimo TOP10.

Z původní lednové 9. pozice je dnes 12. příčka. V nepovedených výsledcích se odrážel i vliv kolem války na Ukrajině, samotných hráčů se situace dotýká, protože mají v zemi řadu přátel a to se projevuje i ve výkonech na serverech.

Na německé lance ale mají konečně důvod k úsměvům a radosti jako měli na začátku roku po triumfu ve finálovém turnaji Funspark ULTI 2021, ze kterého si Entropiq odnesli 150 tisíc dolarů.

Z pěti zápasů v EPL totiž Entropiq prohrál jen jediný. Hned ve druhém zápase nestačil na NIP, švédské mužstvo ho přejelo celkem jednoznačně 16:5 a 16:11.

V ostatních zápasech to ale byla dominance a solidní jízda. Vítězství nad MOUZ a Looking For Org byly klíčové pro další vývoj ve skupině A. Entropiq se díky tomu dostali na pozitivní bilanci 2 výher a 1 prohry a před sobotním střetnutím s G2 Esports mohli být v lepší náladě, než jejich soupeř. G2 totiž měli přesně opačné skóre.

Sobotní bitva však lépe vycházela G2. Světová trojka ovládla soupeřův map pick Vertigo v prodloužení 22:20. Na druhé mapě Dust 2 se pak hráči G2 dostali do vedení 14:7. K výhře je táhla především dvojice NiKo a m0NESY. Jenže ruští hráči Entropiq ukázali neuvěřitelnou mentální sílu. Nejdříve srovnali na 14:14, poté měli opět nůž na krku, ale zápas dostali do prodloužení, ve kterém už soupeři nedali šanci a vítězstvím 19:17 srovnali sérii.

„Byl to od nás krásný comeback a připomněl nám časy na turnaji Funspark Ulti, kde jsme se dokázali dvakrát vrátit do zápasu a otočit ho,“ okomentoval trenér Entropiq Dmitrij „hooch“ Bogdanov zápas s G2 ve vysílání ESL.

Na rozhodující mapě Nuke nejdříve Entropiq také tahal za kratší konec provozu, za T stranu nedokázal najít správný recept na obranu G2. Po změně stran to opět nevypadalo dobře a reprezentanti českého klubu prohrávali 8:13. Poté však postavili perfektní defenzivní val, za CT udělali osm bodů v řadě a dokonali obrat v dramatické sérii.

„Na Tier 1 a 2 scéně hrajeme dlouho, ale vždycky děláme hloupé chyby, jako například na Majoru. Záleží na situaci, někdy potřebují kluci povzbudit, aby se probudili,“ odpověděl po zápase hooch na otázku, co se dělo během taktických pauz v souboji s G2.

V posledním zápase skupiny A Entropiq hráli s fnatic o lepší nasazení do play-off. V poklidném tempu si hráči Entropiq došli pro vítězství 2:0 a nyní mohou čekat na vývoj ve zbývajících třech skupinách ESL Pro League.

Vyřazovací zápasy patnácté sezóny EPL jsou na programu na začátku dubna.

Výsledky Entropiq v ESL Pro League:

vs. MOUZ 2:0
vs. NIP 0:2
vs. Looking For Org 2:0
G2 Esports 2:1
Fnatic 2:0  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud