18. května 2022 • 12:33

BANANIDES: Kulervoucí bude duel ENCE s Copenhagen Flames. Vítězem Majoru se stane FaZe

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří "Bananides" Johanides bude komentovat pro náš twitch kanál eleaguecz všechna čtvtrfinále PGL Majoru. Nejvíce se těší jako dlouhodobý fanoušek na Ninjas in Pyjamas. Kulervoucí dle jeho slov ale bude duel ENCE s Copenhagen Flames. Na titul nejvíce věří FaZe Clanu. Jaké jsou další predikce zkušeného castera? Kdo ho v Antverpách překvapil, kdo je naopak hlavním poraženým turnaje? Více v rozhovoru.



Podlehnou Ninjas in Pyjamas tlaku okamžiku?

Víme čtvrtfinálové dvojice. Jaký souboj podle tebe bude nejvyrovnanější a proč? 

Paradoxně za mě nelze určit, která dvojice bude nejvyrovnanější, neboť výkonnostně nezářil žádný z celků v Antverpách. Půjdu na to matematicky a řeknu duel NIP vs. FaZe, který může být teoreticky takovým malým finále už v prvním kole playoff. Jen se trochu obávám, aby nezkušení hráči NIP zvládli tlak okamžiku a nepodlehli mu. Navíc doposud jsou jejich výkony jako na houpačce a těžko určit, v jakém rozpoložení nastoupí ve čtvrtek.

Jaký tým, který se dostal do playoff, tě nejvíc překvapil? 

Kromě klasické odpovědi v podobě Spirit ještě přihodím ENCE. Ne, že bych s nimi na postup v hlavě nepočítal nebo mě to nějak zarazilo, že je vidíme mezi nejlepší osmičkou, ale příjemně mě překvapili svými výkony v obou Swiss fázích. Dvakrát porazili Outsiders, v BO3 přehráli Heroic a hned na úvod Legends Stage si poradili zcela jednoznačně s FaZe. Pokud si udrží formu, jsou pro mě žhavým kandidátem na finálovou účast.

Zklamáním Majoru jsou Liquid, Astralis a Vitality

Kdo jsou podle tebe zatím největší poražení Majoru ?

Přestože jsem od nich neměl žádná očekávání, zmíním jako první Liquid. Jako jediný zástupce NA scény absolutně vyhořeli po těsném postupu z Challengers Stage, kde v rozhodujícím zápase přehráli Astralis (kteří poprvé od svého založení chybí mezi nejlepšími 16 na Majoru a jejich přestavba za mě ještě kompletní není, byť vykazují světlé momenty.)

Nelze ani nezmínit jméno Vitality. Tým takto nabitý individuální silou by neměl scházet v Major playoff. A nemohu se zbavit pocitu, že kdyby zůstali u čistě francouzské sestavy, tak by to čtvrtfinále udělali. A možná trochu překvapivě zmíním Imperial. Osobně bych neřekl, že překonali očekávání s tím, že se dostali do Legends Stage.

Strhli na sebe snad největší pozornost během druhé fáze a po vyřazení Cloud9 jim chybělo jedno vítězství pro dokončení reverse sweepu z 0:2 na 3:2. Ačkoliv nejsem faoušek brazilské scény, tento příběh mě bavil a upřímně mě mrzí, že partu okolo Gabriela "FalleN" Toleda v areně neuvidíme."

Favoritem na titul je FaZe Clan, baví mě Degster

Kdo z postoupivších týmů tě nejvíce zaujal výkony a má největší šanci na titul? 

Favoritem zůstávají FaZe, i když jejich výkony nejsou stoprocentní. Světové číslo jedna, ukázali už v Polsku, že těžké playoff momenty zvládají, individuálně byste nenašli silnější tým a jediné, co je může držet zpátky, jsou oni sami.

Vypíchl bys jednoho hráče, který tě nejvíce bavil? 

Dovolím si vypíchnout trojici hráčů, na kterou jsem extrémně zvědavý během vyřazovací fáze. Abdul "Degster" Gasanov hrající za Spirit mě překvapil, s jakou úspěšností je schopen konvertovat opening duely pro svůj tým. V této statistice mimochodem vede v rámci celého Majoru a pokud na tyto výkony naváže, má se FURIA čeho obávat. Druhým pro mě bude Valeriy "B1T" Vashovskiy.

Po vyřazení Lincolna "fnx" Lau je posledním hráčem v turnaji společně s kolegou Ilyou "Perfecto" Zalutskiym, který se může pyšnit statistikou, že vyhrál každý Major (ehm, zatím jeden), na kterém nastoupil. Ovšem to není ten důvod. Jsme totiž zvyklí, že nejlépe hodnoceným hráčem Natus Vincere je dlouhodobě s1mple. V Antverpách ale vede právě jeho spoluhráč označovaný jako mašina na headshoty (70,2 % headshot rate během Legends Stage, #1 v této statistice, druhý hráč má "pouze" 63,9 %) a hravě strčil do kapsy zbytek startovního pole.

Třetím uzavírající tento výčet bude Martin "stavn" Lund. Nejmladší reprezentant Heroic šlape s ratingem 1.22 na paty nejlepším hráčům turnaje. Mimochodem nejblíže ze spoluhráčů mu je Casper "cadiaN" Møller s ratingem 1.09. Moji pozornost si získal svým nadlidským výkonem v rozhodujícím zápase proti Vitality (1.50 rating, 83-54, topfragger na všech třech mapách, na té finální pak 11 kol se 2+ killy, 5 opening killů), kde bez jeho práce by Dánové dost možná mezi nejlepšími osmi nebyli."

Na jaké čtvtfinále se jako caster těšíš nejvíce?

Pro mě jako dlouholetého fanouška NIP je největší natěšenost jasná. Ačkoliv budu hodně nervózní z výsledku. Ale kulervoucí duel za mě bude taky ENCE vs CPH, kde je 10 playoff debutantů.

Komentáře k vývoji PGL Majoru z úst Misheka a Shadyeho si můžete přečíst na webu Sazka Esport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud