23. července 2021 • 19:40

Další Hrdinové přicházejí - kouč Manchesteru United i legenda Dortmundu

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba skórovali v památných finálových soubojích Ligy mistrů, oba se dočkají ve FIFA 22 své vlastní Heroes karty. Ole Gunnar Solskjær a Lars Ricken přinesli fanouškům svých klubů nezapomenutelné momenty, nyní se o něco podobného pokusí ve fotbalovém simulátoru od EA Sports.



Čas utíkal neúprosně. Manchester United prohrával ve finále Ligy mistrů v roce 1999 proti Bayernu Mnichov 0-1. Sir Alex Ferguson vyslal v 81. minutě na plac norského reprezentanta Solskjæra. Netrvalo dlouho, a nynější trenér Rudých ďáblů si vytvořil první velkou šanci, jeho pokus hlavou však lapil legendární Oliver Kahn.

Na šanci v 91. minutě už byl německý čaroděj krátký. Vyrovnáno, Sheringham skóroval, United byli na koni.

O dvě minuty později přišel další tvrdý direkt, který poslal bavorský velkoklub k zemi. 

Ole Gunnar Solskjær šikovně nastavil nohu na prodloužený balón z hlavy Teddyho Sheringhama a obrana Bayernu jen bezmocně sledovala, jak šikovný Nor bere největší trofej klubového fotbalu do svých rukou. 2:1, bláznivá otočka dokonána.

Právě tento moment, na který fanoušci rudé části Manchesteru vzpomínají ještě nyní, bude připomínat Heroes karta rodáka z Kristiansundu.

„Ten jejich gólman je pořád venku z brány. Až půjdu na hřiště, hned ho přehodím.“ Tak nějak zněla konverzace mezi Larsem Rickenem a jedním z jeho spoluhráčů během finále Ligy mistrů v roce 1997. Mladý rodák z Dortmundu šel na plac jako žolík z lavičky a dostál svým slovům.

Trenér vyslal Rickena na hřiště s jasným úkolem - dát gól. 

To se Larsovi povedlo po šestnácti sekundách. Za stavu 2:1 pro svůj celek se na třiceti metrech od branky dostal k balónu, všiml si vysunutého gólmana, a jako zkušený mazák zavěsil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud