28. března 2022 • 19:33

Baník vládne virtuálnímu fotbalu. Ve finále FIFA e:Ligy zdolal Plzeň

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové lize vládne Viktoria Plzeň, Baník je pátý. To ve virtuálním světě to je aktuálně naopak. Esportový tým Ostravanů vyhrál e:Ligu ve hře Fifa 22, když ve finále přehrál právě Viktorku. Prvenství zajistili Ostravě Martin "dalas" Vujtík a Miroslav "Totik" Tóth. 



Tento víkend vyvrcholila oficiální esportová liga ve hře Fifa 22. Ve hře o titul byli ještě v semifinále další odnože ligových týmů - MFK Karviná a FC Fastav Zlín. Kluci z Baťova města se postarali o bronz. Ve finále si to ale rozdali FC Baník Ostrava a FC Viktoria Plzeň. 

V klání hraném na čtyři zápasy si vedli lépe „Baníkovci“. Jejich player Dalas nejprve podlehl konkurenčnímu T9Lakymu, potom se ale karta obrátila. Totik vybojoval klíčové dva zápasy a ve čtvrtém rozhodl o prvenství výhrou 2:1 Dalas nad Huhnakem

„Je to nepopsatelný pocit a neskutečný nával euforie a štěstí. Jsem rád, že jsem to mohl sdílet i se svým spoluhráčem a prál bych každému tento moment zažít,“ komentoval po úspěšné finálové jízdě Martin „dalas“ Vujtík. 

Právě na Dalasovi ležela tíha momentu. Své první utkání ve finále prohrál - pokud by se tohle zopakovalo, série by mířila do rozhodujícího pátého duelu. 

Plzeňský Huhnak se hned v úvodu zápasu dostal do vedení, jenže Dalas odpověděl ještě před přestávkou. Klíčovou „zlatou“ trefu pak přidal ve druhé půli a díky tomu Baník vybojoval titul mistrů e:LIGY. 

„Věděli jsme, že to bude opravdu těžký souboj, jelikož hlavně Laky patří dlouhodobě mezi nejlepší hráče. Poté, co jsem začal prohrou 0:1 právě v utkání s ním, jsem se musel spolehnout na (spoluhráče) Totika. Ten zvládnul dokonce oba své duely a mně už zbývalo jen doklepnout ten poslední,“ popsal šťastný Dalas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud