11. září 2021 • 19:00

První finále roku! Francouzský celek s přehledem postupuje

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je tomu dlouho, co se francouzská mašina značky Vitality probojovala do finále jednoho z turnajů. V roce 2021 se jim to dokonce nepodařilo před dnešním špílem ani jednou! Jenže proti OG Esports už si tým v čele s Mathieu „ZywOo“ Herbautem nenechal šanci ujít.



13. prosince 2020. Den, kdy se naposledy francouzská organizace Vitality ukázala ve finále tier 1 soutěže. Vítězství na BLAST Premier: Fall bylo na devět měsíců posledním úspěchem pro silnou pětici.

Svět Counter-Striku hleděl s podivem na propad týmu, který dlouhodobě patřil mezi to nejlepší na světě. V červnu svitla naděje, jenže v semifinále IEM Summers Vitality nestačili na OG.

To se 11. září neopakovalo. O tři měsíce později si ve formě hrající manšaft s přesně střílícím Mathieu „ZywOo“ Herbautem bez problému poradil s mezinárodní sestavou OG. 16:12, 16:7, výhra 2:0. S tím musí být fanoušci i hráči nadmíru spokojení.

Vitality si postupem do finále zajistili minimální finanční odměnu 80 tisíc dolarů (1 715 000 Kč). Pokud ve finále uspějí odnesou si hned 195 tisíc dolarů (4 185 000 Kč)! 

V boji o vítězství to ale rozhodně nebudou mít jednoduché. Buď se postaví Heroic, se kterými v základní skupině prohráli jediný mač, nebo půjdou na Natus Vincere - momentálně nejlepší tým světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud