2. února 2022 • 16:00

Jaká je návratnost investic v esportu? Fnatic se může měřit s týmy MotoGP nebo Premier League

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britská esport organizace Fnatic se spojila s analytickou společností Nielsen Sports a společně zpracovaly data, na kterých prezentují výsledky, jak se v posledních letech proměňuje esport a proč se firmám vyplatí do tohoto odvětví investovat.



Vydaná zpráva The ROI of Esports analyzovala návratnost investic (ROI, Return On Investments) partnerů zapojených do esportu na základě čtyř faktorů: mediální zásah, míru zapojení, dopad na značku a obchodní dopad.

Fnatic a Nielsen Sports například tvrdí, že návratnost investic některých předních esportových organizací, které působí v evropském League of Legends šampionátu LEC, se od roku 2019 více než zdvojnásobila.

Graf návratnost investic v esportuFoto Fnatic/Nielsen Sports

Pokud jde o návratnost investic do marketingových kampaní (ROMI) tak ten v případě sponzorů týmu Fnatic dosahoval podobné hodnoty jako u týmových partnerů z fotbalové Premier League či světového šampionátu v silničních motocyklech MotoGP.

Nedávný růst návratnosti investic esport týmů je podle autorů zprávy způsobený dozráváním ekosystému, rostoucím publikem a také zlepšováním esportových produktů.  

Témata:  esport, investice, Fnatic
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud