27. července 2014 • 19:11

CELÝ SESTŘIH: Rozhodla penalta! Jihlava podlehla Boleslavi, trefil se Ščuk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili prvoligovou sezonu výhrou 1:0 v Jihlavě. Svěřencům Karla Jarolíma se tak vydařila generálka na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy proti Lyonu. Boleslav díky proměněné penaltě Jasmina Ščuka z prvního poločasu zvítězila na Vysočině poprvé v nejvyšší soutěži.



Mladá Boleslav od začátku častěji držela míč, ale k přímému ohrožení jihlavské branky se příliš nedostávala. V šesté minutě Ďurišův pokus v dobré pozici zblokoval obránce Šourek.

Mnohem hůře si ve 25. minutě vedl jeho spoluhráč Marek, který v šestnáctce srazil pronikajícího Vukadinoviče a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil bosenský záložník Ščuk.

Rychlý sestřih zápasu: 1. kolo Synot ligy, Jihlava - Boleslav 0:1
Video se připravuje ...

"V prvním poločase nám chybělo úplně všechno. Boleslav nás přehrávala, kontrolovala hru, držela balon. Hráli jsme ve vlažném tempu a takhle se fotbal hrát nedá. Byl jsem na hráče rozzlobený," řekl trenér Jihlavy Petr Rada.

Domácí po přestávce přidali na aktivitě, jenž kromě rohových kopů brankáře Hrušku nezaměstnávali. Středočeši si hlídali náskok a do větších ofenzivních akcí se dlouho nepouštěli.

"Měli jsme spoustu rohů, ale produktivita nebyla taková, jakou bychom si představovali. Pokud nevystřelíme nebo nebudeme nebezpeční, tak nemůžeme vyhrát," konstatoval Rada. "Jihlava se po půli dostala do tlaku, ze kterého jsme se nebyli schopni vymanit. Na druhé straně jsme to ustáli bez vyložené šance soupeře," připomněl kouč hostů Karel Jarolím.

Mladoboleslavští ožili až v úplném závěru. Nejprve ránu střídajícího Šultese vyrazil gólman Hanuš. Nad jeho branku poté zamířil Skalákův přímý kop a slušnou šanci zahodil i další náhradník Milla.

Jihlava se na závěrečný tlak nevzmohla a ani na čtvrtý pokus v prvním ligovém kole nezvítězila. Tým Petra Rady doma v lize prohrál poprvé od březnového utkání s Libercem. Naopak Boleslav vyhrála i třetí soutěžní duel v nové sezoně.

"Asi se na nás podepsalo to náročné cestování a program z posledních dní. Kdybychom ale měli o den víc na regeneraci, tak by to určitě bylo lepší. Výhra je důležitá před pohárovým zápasem s Lyonem, ale i pro start ligové soutěže," uvedl Jarolím.

Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 25. Ščuk z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Peřina.
ŽK: Marek - Skalák, Smejkal, Navrátil, Hruška, Ďuriš. Diváci: 3105.

Sestavy:

Jihlava: Hanuš - Vidlička, J. Krejčí, Šourek, Vaculík - T. Marek (70. Mešanovič), Koloušek (46. Jungr) - Kliment (78. Kosak), Kučera, Kukol - Harba. Trenér: Rada.
M. Boleslav: Hruška - Bořil, Smejkal, Navrátil, Rosa - Ščuk, Šisler (61. Milla) - Skalák, Magera (78. Šultes), M. Vukadinovič (85. Štohanzl) - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.

Jihlava - Boleslav: První branku vstřelil z penalty Jasmin Ščuk
Video se připravuje ...

VIDEOSESTŘIH A STATISTIKY zápasu najdete zde >>>

Boleslavský Jiří Skalák prohrál souboj s Vladimírem Kúkolem.
Boleslavský Jiří Skalák prohrál souboj s Vladimírem Kúkolem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud